Hajduk
 Paun Paunovic / CROPIX / CROPIX
TREĆE POLUVRIJEME

VIDEO: SUDAČKA ANALIZA DONIJELA KONAČNE ODLUKE Isključenje Ohandze je zasluženo, no je li Hajduk trebao dobiti udarac s bijele točke?!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 26. veljača 2018. 22:00

Vremenske (ne)prilike razlog su što je u 23. kolu HNL-a odigrana samo jedna utakmica. Na Poljudu je Slaven Belupo svladao Hajduk 1:0 golom Delića u 71. minuti.

Uobičajena emisija HNTV-a 'Treće Poluvrijeme' ponudila je stoga očekivano nešto manje pojašnjenja što se tiče sudačkih odluka, no tu je naravno spomenuta utakmica u Splitu na koju se osvrnuo sudački intruktor Tomislav Šetka.

Je li igrač Hajduka u 46. minuti bio u zaleđu?

"Kada povučemo crtu i pogledamo grafiku vidimo kako je pomoćni sudac trebao podignuti zastavicu i označiti zaleđe. Morao je biti bolje postavljen i bolje reagirati u ovoj situaciji", rekao je Šetka.

U 56. minuti Ohandza u jednom duelu pada u šenaestercu Slaven Belupa. Je li trebao biti penal za Hajduk?

"Nije. Po meni je ovo jedna normalna borba za poziciju. Lopta dugo putuje i niti jedan igrač ju nije imao pod kontrolom. Druga stvar bi bila da je igrač Hajduka imao loptu pod kontrolom. Ovdje jednostavno nema dovoljno elemenata za kazneni udarac."

U 70. minuti igrači Slaven Belupa tražili su kazneni udarac nakon jednog ubacivanja lopte u šesnaesterac Hajduka gdje je Toma Bašić igrao rukom. Sudac je pustio da se nastavi igra. Je li to ispravna odluka?

"Ovdje postoji nekoliko elemenata o kojima se da raspravljati. Je li ruka u prirodnom položaju, a čak i o visoko podignutoj nozi igrača Hajduka. Mislim da je u ovoj situaciji vrlo lako izgubiti ravnotežu, a to se dogodilo Bašiću i zato je došlo do udaranja lopte u ruku. Po meni je trebalo dosuditi izravni slobodni udarac za Hajduk zbog povlačenja."

U 73. minuti isključen je igrač Hajduka, Ohandza.

"Ohandza i Kitanovski bili su u borbi za poziciju, međutim tu lopte nema u blizini. Mogli bi čak drugačije razmišljati da su izašli iz duela za loptom, međutim, to ovdje nije slučaj i Uefa ove situacije tretira kao nasiličko ponašanje. Ovo je opravdano isključenje."

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
05. svibanj 2024 03:19