ZELJKO PUHOVSKI/CROPIX Cropix
NAJAVA DERBIJA KOLA

VIDEO Tomić najavljuje odlazak po bodove u Goricu, Oreščanin podvlači: ‘Gorana znam s Akademije...‘

Gorica i Rijeka na teren će u 20 sati, kao posljednji suparnici u velikom danu HR nogometa.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 02. travanj 2021. 17:12

Velika subota hrvatskog nogometa donosi nam čak četiri susreta 27. kola HNL-a u istome danu. Posljednji po redu će, od 20 sati na teren Gorica i Rijeka. Susret je to momčadi koje se bore za Europu, mada trećeplasirani domaćin bježi Riječanima čak devet bodova. No, u Turopolju su svjesni da mjesta opuštanju nema.

- Rijeka ima novog trenera, Gorana Tomića, mog kolegu s Akademije kojeg jako cijenim i poštujem, ali i prije njegova dolaska govorio sam da je Rijeka jako dobra i kvalitetna momčad koja želi igrati nogomet. Imali su sjajnu jesen, a nakon toga je očito došlo do neke vrste zasićenja, događa se to u nogometu. S Goranom su dobili novi poticaj, vide se pomaci i očekujem prije svega zanimljivu utakmicu, lijepu za gledati. Mi ćemo se baviti sobom, poboljšanjem svoje izvedbe, pa ćemo vidjeti gdje će nas to odvesti - kazao je trener Siniša Oreščanin u najavi utakmice.

Neće biti kartoniranih igrača, Muse Muhammeda i Matije Dvornekovića, ali ni ozlijeđenog Joeyja Suka.

- Da, imamo nekoliko izostanaka, ali nema veze. Imamo mi svoje unutarnje rezerve, igrače koji mogu nadomijestiti bilo koga. Suka neće biti jednostavno nadoknaditi, bitna nam je karika, no radili smo na tome da što bolje pokrijemo njegov izostanak i vjerujem da ćemo u tome uspjeti - kazao je Dvorneković.

S druge strane, na Kvarneru su zabrinuti za negativni niz kojeg Rijeka ima s Goricom, ali i željni popraviti tu situaciju.

- Znam za taj niz, sigurno da nije ugodan niz za Rijeku, ali svakom nizu dođe kraj. Nadam se da ćemo već od subote to sve preokrenuti. Gorica je izuzetno pragmatična momčad, uzima bodove lakoćom i na gostujućem i na domaćem terenu, čvrsti su, neugodni su. Znamo njihove kvalitete, ali i nedostatke, posljednjih dana dosta smo se tome posvetili. S druge strane, vjerujem u našu kvalitetu, vjerujem u Rijeku i vjerujem da možemo tamo uzeti bodove, kaže Goran Tomić, trener Rijeke.

Njegov novi klub nema dobru statističku priču s Goricom, ali Tomić je dosad bio drugačije sreće. Njegove tri pobjede i dva remija govore tome u prilog.

- Nekako mi je to gostovanje s Lokomotivom kod Gorice bilo dobro, nadam se da će tako biti i s Rijekom. Vjerujem u ovu momčad i u našu kvalitetu, sada čekamo igrače koji su bili na reprezentativnim pauzama, vjerujem da će se svi vratiti zdravi da se maksimalno kvalitetno možemo pripremiti za utakmicu što nas očekuje - dodaje Tomić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 22:52