Tomislav Stipić pokazao je koliko mu znače ti bodovi
 ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX
VELIKO SLAVLJE

Video: Trener Slavena na osebujan način proslavio pobjedu! Kolut naprijed za velika tri boda

Predstavili su se Farmaceuti varaždinskoj publici kao organizirana i kvalitetna momčad
Piše: gčm, ihObjavljeno: 23. listopad 2020. 22:21

Slaven Belupo ostvario je prvu pobjedu u derbiju sjevernih susjeda otkako je Varaždin prošle sezone ušao u prvoligaško društvo. Predstavili su se Farmaceuti varaždinskoj publici kao organizirana i kvalitetna momčad koja je znala iskoristiti svoje prilike, ali i zaustaviti suparnika. Skočila je Stipićeva momčad na peto mjesto i uhvatila priključak s gornjim dijelom ljestvice, Toplaku ostaju brige jer vjerojatno nije očekivao ovakvo izdanje svoje ekipe.

Krenuo je Stipić s četvoricom u posljednjoj liniji, Lulića je povukao na beka, Parackog postavio u vezni red, Bačelića Grgića na ofenzivnog veznog. Ipak, tijekom susreta je prema potrebi mijenjao sustav tako da je Parackog vraćao na poziciju zapovjednika obrane te igrao s petoricom iza.

Prvi je pokušaj u 3. minuti imao Đurasek koji je tukao pokraj vratiju. U 8. minuti Varaždin je prvi put tukao u okvir gostujućih vrata, ali je Filipović sigurno uhvatio tu loptu. Rijedak fair play potez vidjeli smo u 10. minuti kad je Krstanović igrao rukom pred suparničkim kaznenim prostorom i potom izbacio loptu u aut, za što ga je publika nagradila pljeskom.
Iskusni napadač nije naišao na istu reakciju s tribina osam minuta kasnije, kad je nakon lijepe akcije zatresao mrežu Zelenike.

Prigovori na suca

Sve je krenulo od Mlinara koji je sa svoje polovice dugom loptom pronašao Lulića na desnoj strani, a ovaj je iz prve zavrnuo u kazneni prostor gdje je Krstanović iz voleja zabio za vodstvo Farmaceuta. Žestoko je taj gol proslavio Slavenov trener Stipić koji se u Varaždinu predstavio s novim stylingom.

Dosta prigovora imali su domaći igrači i navijači na kriterij suca Čuljka, osobito kad su u pitanju javne opomene. Tako je nakon žutog kartona za Senića Toplak povikao ‘’samo ti njih opominji, a nama dijeli kartone’’.
Upravo je Senić zaključio prilikama siromašno prvo poluvrijeme, u 45. minuti snažno je opalio s 30 metara, ali je Filipović dobro obranio.

Gosti iz Podravine sve su riješili nakon pet minuta igre u nastavku. Bila je to duga akcija koju je započeo Knöll, nastavio Krstanović, Mlinar se opet istaknuo dubinskim proigravanjem, a Bačelić Grgić je majstorski prošao Zeleniku i pogodio praznu mrežu.

Ništa od preokreta

Slaven se potom orijentirao na obranu i kontre, a Varaždin je teško probijao čvrsti koprivnički blok. Malo živosti unio je Petković, ali izostale su konkretne prijetnje. Gosti su mogli i do treće gola u 74. minuti, Krstanović je povukao kontru i umjesto asistencije Glavčiću odabrao udarac kojeg je Zelenika obranio.

Kazna je stigla u završnici, Petković je u solo akciji probio lijevu stranu i gađao prvi kut vratara Filipovića kojem taj pogodak ide na dušu. Ipak, iskupio se Filipović malo kasnije, kad je uz pomoć vratnice zaustavio opasan pokušaj Benka desnom nogom.
U posljednjim sekundama probao je i Kolarić, Filipović je obranio. Varaždin ipak nije stigao do izjednačenja, Farmaceuti su na kraju zasluženo slavili i upisali drugu uzastopnu pobjedu.

Stipić kolutom proslavio pobjedu

​Razumljivo da su poslije utakmice u oba tabora bila potpuno suprotna raspoloženja. Tomislav Stipić, na više nego osebujan način pratio je i proslavio pobjedu svoje momčadi, drugu zaredom i prvu nad Varaždinom u petom susretu. Jednostavno, čovjek je imao svoj show koji je, naravno, iritirao gledatelje, a zanimljivo da na njegovo ponašanje nije reagirao niti četvrti sudac Krečak, niti glavni sudac Čuljak. Vrhunac svega bio je nakon posljednjeg zvižduka kada je Stipić na travnjaku napravio kolut naprijed i poslije u izjavi za novinare jasno je izrazio svoje euforično raspoloženje sa sva tri osvojena boda.
Samir Toplak, napomenuo je:
- Nismo bili na energetskom nivou kao momčad, sve se svodilo na pojedinačne pokušaje. Nažalost, gosti su iz dva prva udarca postigli dva pogotka i kasnije se bilo teško izvaditi, tim više jer je u našim redovima bilo čak šest novih igrača u odnosu na prošlo prvenstvo, dok je Slaven Belupo zaigrao gotovo u nepromijenjenom sastavu. (ih)

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 10:49