Tom Dubravec / CROPIX
SVI PRIČAJU O GOLMANU HAJDUKA...

VRATARSKE LEGENDE HAJDUKA I DINAMA KOMENTIRAJU USPON LETICE I PRIČE O SENZACIONALNOM TRANSFERU 'Bila bi to krasna reklama za cijeli hrvatski nogomet'

Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 12. ožujak 2018. 10:36

Branio je na samo osam prvenstvenih i dvije kup-utakmice, na kojima je primio ukupno dva gola. Ali i to je bilo dostatno da mladi Hajdukov vratar Karlo Letica (21) zaintrigira i skaute najvećih klubova.

Hajdukov legendarni vratar Ivan Katalinić (66) kaže:

- Danas se utakmice gledaju u svakom kafiću, lako je doći do informacije i svi ti skauti guraju informacije u novine. Letica ne bi trebao obraćati pozornost na to, mora nastaviti mirno raditi. Iako nije previše branio, dosad je pokazao da ima veliku perspektivu. Ističe se visinom (201 cm), ali još mu treba vremena da bi stekao sigurnost i nadmoć u Prvoj HNL. Branio je malo utakmica, ali branio je dobro i spašavao Hajduk. Sada kada je postao standardni vratar, to mu je, sigurno, dodatni motiv i treba nastaviti raditi još žešće. Bit će tu i kikseva, to uopće nije prijeporno, ali do kraja sezone Letica će definitivno pokazati kakav mu je potencijal. Bude li Hajduk imao dobar rezultat, osvoji li primjerice Kup, tada će i Letica, zbog tog trofeja, imati veću pojedinačnu vrijednost - kaže Kate.

Letica ima 21 godinu, ali još uvijek nema profesionalni ugovor, nego - stipendijski!? Kako to komentirate, je li to Hajdukov propust?

- Ne bih u to ulazio. Valjda su prije ranije potpisali višegodišnji stipendijski ugovor. Ali to nema veze, uvijek se ugovor može potpisati. Najvažnije je da Letica dobro brani i da napravi lijepu karijeru, sve će drugo doći s vremenom.

Kad ste već spomenuli vrijeme, nije li sve ovo došlo malo prebrzo? Nema ni deset prvoligaških utakmica, a već ga se gura u reprezentaciju...

- Slažem se, kod nas to uvijek ide prebrzo. I zato sam rekao da treba pričekati i vidjeti hoće li s Hajdukom osvojiti trofej. Osvoji li Kup, to će mu dati dodatnu vrijednost. A s druge pak strane, vidite i sami kako veliki klubovi danas rade, uzmu pod svoje desetak igrača na jednoj poziciji pa onda tko ispliva. Imate primjer Delača s Chelseajem... Vidjet ćemo naljeto u kakvoj će poziciji Letica biti - smatra Katalinić.

A Dinamova vratarska legenda Zlatko Škorić (76), koji još uvijek vodi vratarsku školu, ističe:

- Splićani su uvijek imali dobre vratare, Letica je samo potvrda toj tezi. Nije previše branio, pa ne bih mogao donijeti konačni sud o njegovim kvalitetama, ali ono što je branio bilo je dobro, nije bilo kikseva. Svakako je perspektivan vratar i jako je važno što Hajduk vjeruje u njega, za mladog je vratara velika stvar što ima klupsku potporu, to je strahovito jak vjetar u leđa.

Ipak, još uvijek nema profesionalni ugovor. Nije li to pomalo čudno?

- Ne znam zašto, to su, valjda, nekakve njihove kalkulacije. Možda ga još uvijek testiraju, iako nisam vidio negativne kritike na Letičin račun.

A kako komentirate pisanje Marce da je Letica već sad na Realovoj meti?

- To je lijepa reklama! Netko je lijepo pogurnuo tu informaciju. A čujte, i španjolske novine svašta pišu. Daj Bože da je to istina jer bi to bila krasna reklama i za Leticu i za Hajduk i za hrvatske vratare, kao i za hrvatski nogomet u cjelini. Danas sve to ide jako brzo, svi marketinški pokušavaju podići vrijednost svojih igrača. A vrijeme će pokazati koliko sve to ima temelja i je li Letica vratar za najveće dosege - govori Škorić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
30. travanj 2024 03:58