DUJE KLARIC/CROPIX Cropix
U KLJUČNOM TRENUTKU

Za dva igrača Hajduka sezona je završena!? Tramezzani uoči velikog derbija za Europu otkrio loše vijesti

‘Mi smo momčad koja je u posljednja tri mjeseca u prvenstvu poražena samo od Dinama i Osijeka‘
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 30. travanj 2021. 10:40

Marko Livaja je jasno poručio "hvatamo zadnji vlak za Europu". I trener Paolo Tramezzani je svjestan golemog uloga kojeg nosi jadranski derbi. Treba li onda uopće naglašavati kakva su očekivanja ? Uostalom, kada Hajduk igra s Rijekom na Poljudu uvijek se navijači nadaju samo jednom, a to je pobjeda. Ni ovog puta nije iznimka, tim više što Bijeli "kaskaju" iza Rijeke sa osam bodova zaostatka.


- Očekivanja su velika, normalno da je tako jer je ostao mali broj utakmica do kraja sezone. Moramo uložiti krajnji napor da se oporavimo i prevladamo probleme s ozljedama. Ova momčad je u zadnjem razdoblju pokazala da uspjeva ostati uspravna i kada je u problemima i teškim situacijama. Uspijeva ići naprijed i biti jedinstvena. Zato je po mom mišljenju važan duh u kojem pripremamo ovu utakmicu - kazao je Tramezzani.


Kakvu utakmicu predviđate s obzirom da je Hajduk u dva posljednja dvoboja slavio protiv Rijeke ? Možete li nastaviti tradiciju uspjeha,po istom receptu uzeti i treću pobjedu zaredom u jadranskom derbiju?
- Bit će teška utakmica, bez obzira na činjenicu što smo bili bolji u posljednja dva susreta, jer je svaka je utakmica posebna. Znamo koliko nam je važna ova i sve preostale utakmice do kraja sezone. Podsjećam da su naša dva posljednja dvoboja bili ravnopravni, s dosta taktike, zatvoreni i nije bilo velikih prilika s obje strane. Bila su to dva susreta u kojima smo mi shvatili kakvom nogometu trebamo težiti., to su utakmice koje su nam pokazale put u naredna dva i pol mjeseca i momčad se dobro posložila i pronašla. Uspjela je napraviti jedan iskorak u ovoj sezoni koja nije bila laka, posebno u početnoj fazi.


Koliko poznajete aktualnu momčad Rijeke, s kojim kadrom ćete se suprostaviti gostima?
- Poznajemo svog protivnika, vrlo su jaki na individualnom planu, a kao momčad dobro djeluju u svim segmentima. Kao što uvijek kažem, moramo se pripremiti najbolje moguće, a potom odigrati bolje od onog kako smo se pripremili. Vraća nam se Livaja nakon suspenzije, prema situaciji s ozljedama Dimitrov je upitan do kraja sezone, a Mujakiću prijeti isti scenarij. Pozitivni smo kad je u pitanju oporavak Diamantakosa i Umuta. Nadamo se da ćemo ih imati na raspolaganju za sljedeću domaću utakmicu protiv Dinama.


Kompletira se Hajduk, ali nažalost po Bijele, ne za Rijeku. Daleko je još do novog ogleda s Dinamom, treba prvo uspješno apsolvirati Rijeku i ostati u borbi za europski plasman. Tramezzani se pritom uzda u činjenicu da Hajduk unatoč trenutnoj lošijoj seriji, ipak pobjeđuje protivnike svog ranga i slabije.
- Svjesni smo naših ciljeva. Mi smo momčad koja je u posljednja tri mjeseca u prvenstvu poražena samo od Dinama i Osijeka, dviju ekipa koje se međusobno bore za titulu prvaka i u ovom trenutku su bolji od nas. Trebat će nam snaga i smirenost. Rad je važan, angažman je važan, a onda treba tražiti i lucidnost tijekom same utakmice. Utakmice su teške u trenucima kad se situacije zakompliciraju i moramo biti dobri da bi se iz toga izvukli. Također moramo biti dobri da ne zakompliciramo život sami sebi, kao što nam se nekad znalo događati.


Što će odlučiti u jadranskom derbiju? Koji detalji, kakav angažman ? Kako ste se pripremali tijekom tjedna nakon zagrebačkog derbija?
- Kako živiš cijeli tjedan, kako se pripremaš, kako se nosiš s pritiskom, kako se uspiješ odmoriti, napuniti baterije i regenerirati se. I po mom mišljenju mi to usvajamo, možda nekome treba manje vremena, a nekome više. Ipak, jasno je da se u svakoj utakmici trudimo dati što više. To je izvan svake sumnje i ima jedna stvar koju uvijek kažem svojim igračima na kraju utakmice
u kojoj su dali sve od sebe i dobro oznojili dres – da su za mene oni obavili svoju dužnost. Ponekad obaviti svoju dužnost nije dovoljno u pogledu rezultata. Ali daje smisao onome što je naš posao. Onome što nastojimo činiti. Dakle, onome što nastojimo postići na kraju svake utakmice, odnosno, na kraju sezone. Doista se trudimo dati sve od sebe s onim što imamo na raspolaganju, a to nam je u više navrata donijelo važne stvari.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 10:17