Podcast SN
 SN ARHIVA
PODCAST SN

‘Zašto Hajduk ne bi bio drugi? Pa nije Lokomotiva Real Madrid, pogledajte samo ovaj podatak...‘

‘Splićanima silno nedostaje jedan tip igrača, zato očekujem novi sustav igre već od iduće utakmice‘
Piše: Patrik MršnikObjavljeno: 18. lipanj 2020. 15:19

U još jednom izdanju podcasta Sportskih novosti posvećenom događanjima u HNL-u gostovali su kolege novinari - Dražen Antolić i Jurica Radić. Tema za pretresti bilo je mnogo, od najaktualnijih zbivanja u Hajduku nakon poraza od Varaždina, do presjeka borbe za Europu, odnosno za ostanak.

Neka je zanimljiva razmišljanja dao Radić, kroničar Hajduka i njegov svakodnevni izvjestitelj za SN:

- Siguran sam da se ne bi dogodilo da Hajduk u 40. minuti od Varaždina na Poljudu gubi 0:3, da su na stadion mogli ući navijači. Druga je to priča u odnosu na ostale naše klubove, u Splitu se taj huk dobro čuje. Gledao sam i utakmice španjolske lige, sinoć City - Arsenal ili finale talijanskog kupa. Nogomet nije isti bez navijača - rekao je Radič.

S njime smo se dotaknuli i taktičke priče Bilih.

- Hajduk nažalost nema igrača koji bi stajao više na terenu od Hamze, a niže od Caktaša, odnosno onoga koji bi iz sredine mogao kreirati igru umjesto stopera. Tudor se držao sustava 3-5-2 kojeg je provodio i u drugom klubovima gdje je radio, ali je takvu taktiku znao mijenjati pa očekujem da će se to i sada dogoditi. Prelazak na 4-2-3-1 bi po meni trebalo napraviti...

Kazao je da će biti nemoguće pogoditi sastav Hajduka za utakmicu protiv Lokomotive koja dolazi ovog vikenda.

- Što bih ja napravio da sam Igor Tudor? Pa u tom bi slučaju Tudor bio novinar i gost današnjeg podcasta, a ja bih trenirao Hajduk. Ne bih mu se htio miješati u posao, samo je jasno da se neke stvari moraju promijeniti.

Dinamo se u završnici sretno domogao bodova protiv Slaven Belupa, a Dražen Antolić jasno je secirao ono što se događa na Maksimiru.

- Modri neće imati puno vremena za uigravanje jednom kada krene europska sezona. Oni su osigurali titulu za ovu sezonu, ovo je zapravo klasični Dinamo gotovo svakog proljeća u HNL-u, nakon što pobjegne konkurenciji. Trebat će se pojačati, ali će prije svih igrači poput Oršića morati dosegnuti formu u kojoj su bili. Vidi se da Olma više nema u klubu, bit će to i dalje primjetno, a Jovićević ima pritisak pobjeda. Kada ste trener Dinama - morate pobjeđivati, neovisno o tome koliku bodovnu prednost imate u odnosu na konkurenciju.

U nastavku borbe za Ligu prvaka Antolić daje prednost Rijeci.

- Sva četiri kluba mogu doći do tog drugog mjesta, ali ja bih ipak prednost dao Riječanima. Rožman je dobar trener, klub mu ima iskustvo ovakvih borbi i već uzastopno osvajanje te titule viceprvaka. Lokomotiva može biti druga, ali to je i dalje jedan manji klub, a i objektivno ne mislim da će ovo uspjeti izgurati do kraja.

A Hajduk? Pa i on može biti drugi - smatra Radić.

- Naravno da može. Pustimo sad trenutnu formu, ona se da promijeniti. Hajduk na koncu ove sezone ima dvije pobjede protiv Lokomotive i 0:0 u Zagrebu, gdje se domaćin izvukao. Ima i podatak da Lokomotiva ove sezone Bilima nije zabila gol. Lokomotiva također ima svojih stopera koji mogu pobjeći s loptom naprijed, nije ni ona - Real Madrid. Tudor mora mobilizirati igrače, pred njim je težak posao nakon ove tri utakmice, ali ne i nemoguć - smatra Radić.

Pogledajte podcast:

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
16. travanj 2024 15:08