VOJKO BASIC/CROPIX
BLAMAŽA NA POLJUDU

Zvižduci i uvrede nakon šokantnog poraza Hajduka: Cijeli stadion igračima skandirao - ‘skinite dresove‘!

Bijeli su bezidejno nabacivali lopte pred vrata gostiju dok je s tribina odjekivalo ‘vi niste Hajduk‘
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 18. listopad 2020. 17:09

Nakon devet godina Šibenik je ponovno stigao na Poljud i šokirao Bijele. Zvižducima i pogrdnim riječima ispratili su navijači igrače Hajduka kojima je cijeli stadion po završetku utakmice skandirao "skinite dresove".

Teško je primljen poraz od Šibenika koji se na kraju utakmice uspio obraniti, a Hajduk je upisao i treći poraz u zadnje četiri prvenstvene utakmice. Dinamo, Gorica i Šibenik svladali su Bijeli u zadnjih 35 dana. Ništa više od poraza Bijeli nisu ni zaslužili, jer izgledali su kao da više od pola momčadi nije "došlo na utakmicu".

Lijepo sunčano vrijeme izmamilo je Splićane na tribine, a nisu se svi još ni namjestili kada je Mijo Caktaš došao u najveću prigodu prvog dijela. Već u 29. sekundi izašao je kapetan sam pred Labrovića, šutirao sa 12 metara iskosa s lijeve strane, ali točno se postavio vratar Šibenčana, odbio loptu i sačuvao mrežu.

image
VOJKO BASIC/CROPIX

Početak je sugerirao da će Hajduk lakoćom doći do bodova, ali prevario se svatko tko je po startu utakmice sudio o tijeku dvoboja. Jer, Hajduk je u prvom dijelu kreirao samo tu ranu prigodu, pa iako su imali inicijativu Bijeli su ostali na jalovoj nadmoći posjeda (59-41).

Kružili su oko šesnaesterca Šibenčana, ali previše su se gušili i međusobno zatvarali u središnjici napada. Gosti postavljeni u gustu obrambenu formaciju s tri stopera bez većih problema rješavali su ubačaje pred vrata Labrovića. Pritom je svaka osvojena lopta, sa prazninom u veznom redu, ostavljala opasnu mogućnost kontranapada. Osjetilo se u tom segmentu neigranje Stanka Jurića, a Vukas je za alternaciju izabrao Mario Čuića kojeg je pretpostavio Nejašmiću i Atanasovu.

image
Slavlje Šibenika
VOJKO BASIC/CROPIX

Odigrao je Hajduk poluvrijeme bez defanzivnog veznog i Šibenčani su iz dvije prigode došli do jednog pogotka, dovoljno da otiđu na odmor sa iznenađujućim vodstvom. Hajduk se prvi put spasio u 25. minuti kada je Posavec darivao goste, ispustio čistu loptu nakon kornera, ali udarac Pandže prema praznim vratima uspio je u korner izbaciti Čuić. Spasa nije bilo devet minuta kasnije kada je obrana Hajduka ležerno shvatila Sahitija, nitko mu nije ušao u blok i Posavec je morao po loptu u mrežu.

Zgoditak poput mnogih iz prošle sezone. Obrambeni igrači daleko od suparnika, na strijelca nitko nije izašao. Kao na treningu primili su Bijeli pogodak za 0:1.

image
VOJKO BASIC/CROPIX

Shvatio je Vukas svoju pogrešku i manjkavost u sredini terena, stoga je na poluvremenu izvukao Čuića, a na travnjak poslao Atanasova. Ofanzivniji Hajduk preko Caktaša u 49. minuti preko vratiju. Ali, dvije minute kasnije Prince Ampem izvrtio je Dimitrova na desnoj strani, ušao u kazneni prostor i snažnim udarcem s 15 metara iskosa pogodio gredu. Zvižducima su hajdukovci ispraćeni na poluvrijeme, a strpljenje je kopnilo početkom drugog dijela kada je nakon prolaza Marka Bulata pored Dimitrova, sa sjevera u 55. minuti odjeknulo "igrajte pi..ice".

Ali, nije ni kritika s tribina pomogla, pa je Vukas u igru poslao Umuta Nayira i Bijeli su posljednjih pola sata igrali s Caktašem na zadnjem veznom, Jradijem na desnom krilu, te Diamantakosom kao povučenim napadačem iza Turčina. Još je kasnije dodao Vukas Teklića umjesto Gyurcsa i Šibenik se od 75. minute povukao u svoj kazneni prostor. Hajduk je "kampirao" pred šesnaestercem, Rendulić izvukao i Ampema iz igre, sve adute stavio u obranu svog gola, a Hajduk je bezidejno nabacivao lopte pred vrata gostiju dok je s tribina odjekivalo "vi niste Hajduk".

Ali, nažalost, i to je protiv Šibenika bio Hajduk.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
07. travanj 2024 16:48