Harry Trump/Getty Images
ŠUKER GA NE ŽELI IZGUBITI...

HNS ĆE IZBORNIKU ZLATKU DALIĆU PONUDITI NOVI UGOVOR, ALI NITKO NE ZNA KAKAV Hoće li se najavljena recesija odraziti i na njega?

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 05. travanj 2020. 18:29

HNS će ponuditi novi ugovor izborniku Zlatku Daliću, u to nas uvjeravaju svi u Savezu s kojima smo razgovarali, a već je uspostavljen i kontakt po tom pitanju. Izbornik je sada u Varaždinu, kad dođu bolji dani, što se tiče koronavirusa, Davor Šuker i Zlatko Dalić sjest će i razgovarati. Nadamo se i dogovoriti. Tome se zacijelo nada i Šuker jer takvog izbornika ne želi izgubiti.

Dalić je nakon srebra u Rusiji imao bogate ponude iz Kine i arapskog svijeta, mogao je uzeti milijune, ali ostao je voditi Vatrene. HNS mu je tada, potpuno opravdano, pojačao ugovor, iako je i dalje zarađivao manje nego Nenad Bjelica u Dinamu. Obojica su svoj novac itekako obilno zaradili na međunarodnom tržištu i donijeli u Hrvatsku. Za sve druge, a s time i za sebe.

U gospodarskoj krizi HNS zasad ne najavljuje smanjenje plaća, ali ni to nije isključeno. Isto tako ovog časa nije nam poznato hoće li Daliću ponuditi jednak ugovor ili će se najavljena recesija u državi odraziti i na njega. Što dakako vrijedi i za sve izbornike i stožere, kao i trenere i instruktore u HNS-u.

Zagreb, 310818.
Restoran Vinodol, Teslina.
Intervju Zlatko Dalic.
Foto: Ranko Suvar / CROPIX
Ranko Suvar / CROPIX / Ranko Suvar / CROPIX CROPIX
Zlatko Dalić

Što se Dalića tiče, on se odrekao naknade od države u visini 24 tisuće kuna mjesečno, koliko je imao pravo dobivati kao vrhunski trener. Više nego za bilo koga drugoga, za Dalića je logično da produže suradnju pod istim uvjetima. I to na 2,5 godine, do Svjetskog prvenstva u Kataru. Novac, koji bi mu trebao biti ubuduće isplaćen, već je ionako uveliko priskrbio plasmanom na Euro.

Što se tiče aktualnog ugovora, Dalić je gotov s poslom jer zbog korona-krize više do ljeta nema nijednu utakmicu. Kao i ostali izbornici, bez akcije je od studenoga prošle godine. Bude li se u rujnu igrala Liga nacija, prvo sljedeće iskušenje bit će gostovanja kod Portugala i Francuske.

Linker
06. svibanj 2024 05:20