Marijan Kustić i Aleksander Čeferin

 DAMIR SENCAR Afp
VRUĆA TEMA

HNS reagirao na skandalozan potez iz Mađarske: ‘Kontaktirali smo Uefu i pozorno pratimo situaciju‘

‘Duboko vjerujemo da će Uefa nastaviti dosljedno provoditi svoj stav...‘, poručili su iz Saveza
Piše: SNObjavljeno: 22. ožujak 2023. 19:32

Ranije tijekom dana pisali smo o velikoj mađarskoj prevari, odnosno objavi tamošnjeg Saveza po kojoj je Uefa izdala dopuštenje za korištenje kontroverzne zastave Velike Mađarske.

Ta je objava, sasvim očekivano, podigla prašinu u regiji jer bi po tome navijači mogli bez problema na tribini isticati spornu zastavu koja osim Mađarske obuhvaća i teritorije Austrije, Hrvatske, Srbije, Slovenije, Slovačke, Rumunjske i Ukrajine.

Kasnije se pokazalo kako su Mađari sami na svoju ruku objavili da su dobili dopuštenje jer iz Uefe su njihovu objavu ekspresno demantirali.

U poslijepodnevnim satima srijede, na ovu je temu reagirao i HNS čije priopćenje prenosimo u cijelosti:

"Hrvatski nogometni savez upoznat je s tematikom mogućeg korištenja ‘povijesnih‘ zastava Mađarske na utakmicama mađarske reprezentacije.

Hrvatski nogometni savez komunicirao je na ovu temu s krovnom europskom nogometnom organizacijom Uefom, koja je HNS-u potvrdila kako nije dala odobrenje za korištenje takvih zastava te je, štoviše, upozorila Mađarski nogometni savez da bi korištenje takvih zastava i transparenata moglo biti predmet disciplinskog postupka.

Sa svoje strane, Hrvatski nogometni savez oštro bi se protivio dopuštanju korištenja bilo kakvih zastava ili transparenata koji bi mogli imati geografske pretenzije na teritorij Republike Hrvatske te će nastaviti pozorno pratiti situaciju i službeno reagirati u slučaju potrebe.

HNS duboko vjeruje da će Uefa nastaviti dosljedno provoditi stav o nedopuštanju korištenja nogometnih utakmica u političke svrhe", stoji u priopćenju.

Linker
19. travanj 2024 14:57