POLJSKA POLICIJA

'Hrvatski i grčki navijači su spontane naravi, a policija i snage reda su im odbojni!'

Piše: Ivica KihalićObjavljeno: 30. ožujak 2012. 21:16

Malopoljska živi u očekivanju Eura pa je tako policija Krakova, središta te poljske povijesne regije, napravila psihološke profile navijača koji će za vrijeme Eura 2012 boraviti u Krakovu i okolici. Policijskom obradom obuhvaćeni su Englezi, Nizozemci, Nijemci, Danci, Talijani, Rusi, Grci, Hrvati… Zanimljivo je da su Hrvati i Grci u istoj rubrici!?

Evo samo nekih natuknica iz podebljeg policijskog priručnika o osobinama, navikama i ponašanju nogometnih fanova kojih se prema podacima krakovske policije koja očekuje tridesetak tisuća:.

ENGLEZI – Piju velike količine piva, vole pjesme i vulgarnosti, ne vole policiju, vrijeme provode u pubovima koje imaju sportske TV programe, agresivni su i skloni provokacijama.

NIZOZEMCI - Među njima ima uvijek dosta navijačica, imaju zasebne podskupine (Ajax, Feyenoord, Twente), vole provocirati, agresivni su prema policiji, koriste petarde i baklje, putuju zrakoplovima i u autima s kamperima.

NIJEMCI - Konzumiraju alkohol na javnim mjestima, uglavnom pivo, vole ponekad isticati “stara” nacionalna obilježja, odijevaju se u kožu, ne simpatiziraju istočnjake, a policiju nikako, putuju zrakoplovima i vlakom.

DANCI – Piju lagana pića, putuju u velikim skupinama s auto-prikolicama, nisu agresivni, prema policiji su ravnodušni, pridržavaju se zadanih regula, među njima ima i znatan broj navijačica.

TALIJANI – Jako su energični i često iskazuju jake emocije na javnim mjestima, navijaju glasno i prkosno, ističući ponekad i fašističke simbole, ali nisu agresivni, ravnodušni prema policiji, nisu agresivni.

RUSI – Konzumiraju velike količine žestokih pića, nacionalne boje su im svetinja, uvjereni da sve ima svoju cijenu, znaju biti jako agresivni, ignoriraju policiju.

HRVATI I GRCI – Jako su spontane naravi, međutim, nisu agresivni, sa sobom nose petarde i rakete, obično ih možete vidjeti u velikim skupinama u središtu grada, obilježeni su nacionalnim bojama, policija i snage reda su im odbojni.

Linker
26. lipanj 2024 01:49