Drago Sopta / Cropix
MODRA META

Hrvoje Čale pun nepoznanica: 'Wolfsburg ove zime moram napustiti, a sad, kamo ću...'

Bio sam kod Modrića u Madridu, tek sam došao u Zagreb. Svi me zovu, pitaju o Dinamu, ali ja stvarno još ništa ne znam. Više od toga ne mogu reći - kazao je Čale
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 23. prosinac 2012. 23:01

Hrvoje Čale mogao bi biti jedno od Dinamovih zimskih pojačanja, nadoknaditi sve izvjesniji odlazak Luisa Ibaneza. Zasad je Čale samo pojačao malonogometnu momčad Uznik Veltins koja se probila do četvrtfinala Kutije šibica.

Tako će Čale pred vjerojatno punim tribinama zaigrati na Štefanje, poslovično najgledaniji dan 'Kutije’, a hoće li uistinu i na proljeće igrati pred ne tako punim Maksimirom? Zasad samo sliježe ramenima i ne želi previše o toj temi.

- Bio sam kod Modrića u Madridu, tek sam došao u Zagreb. Svi me zovu, pitaju o Dinamu, ali ja stvarno još ništa ne znam. Više od toga ne mogu reći - kazao je Čale, koji je službeno još uvijek igrač Wolfsburga, ali, na proljeće to definitivno neće biti, otići će.

- A, to moram! A sad, kamo... - kratko je rekao i ostao zakopčan za sva daljnja pitanja vezana za temu povratka u Dinamo. Pa čak i na pitanje jesu li ga zvali iz Dinama, nije htio ništa reći.

No, i ta tajnovitost možda govori više od riječi, Čale prije svega čeka da riješi status sa svojim još uvijek aktualnim klubom, Dinamo ga želi, a ne sumnjamo da i on ne bi imao ništa protiv povratka u modro jato. Zadnjih sezona nije previše igrao, Dinamo koji je dvije sezone igrao u Ligi prvaka, a nada se i trećoj, sigurno je dobra prilika. Koliko se može shvatiti iz informacija koje dolaze okolnim putevima, jedina je dvojba hoće li ga Wolfsburg pustiti bez odštete. Dobije li slobodne papire, Čale bi se već idući dan mogao vratiti u Maksimir. Budu li Modri trebali nešto platiti, onda ćemo čekati pregovore.

Linker
21. rujan 2024 10:39