David Ramos/Getty Images
KUHA SE POSAO?

IVAN RAKITIĆ NA NASLOVNICI GAZZETTE DELLO SPORT Velikan uspostavio dijalog s Barcelonom, a zbog jedne promjene lako bi moglo doći do transfera

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 07. prosinac 2019. 09:26

Talijanski nogometni prvak Juventus ponovno je aktivirao interes za dovođenjem Ivana Rakitića iz Barcelone.

U tome su složni talijanski mediji, pa je tako tekst o hrvatskom veznjaku osvanuo na naslovnici portala ugledne Gazzette dello Sport.

U njemu se navodi kako su Juventus i Barcelona ponovno uspostavili kontakt, a barata se s imenima Emrea Cana i Rakitića. Novi moment u cijeloj priči je što se u međuvremenu Juventusu ozlijedio Sami Khedira, pa bi Maurizio Sarri mogao posegnuti za Rakitićem koji u Barceloni nema status kakav je uživao do ove sezone, te željenu minutažu. Khedire zbog ozljede koljena vjerojatno prijeti višemjesečno izbivanje, pa će Juventus u siječnju vrlo vjerojatno potražiti pojačanja na tržištu.

Screenshot

Prošlog mjeseca Juventusov je direktor Fabio Paratici za ESPN rekao: 'Ivan Rakitić je sjajan igrač, ali nismo zainteresirani'.

Talijanski mediji uvjereni su da interes itekako postoji, posebice nakon Khedirine ozljede.

Ostaje za vidjeti kako će se situacija rasplesti, a interes za Rakitićem još ranije su pokazali Atletico Madrid i Manchester United.

Rakitić je pod ugovorom s Barcelonom do 2021. godine, a Transfermarkt.de mu tržišnu vrijednost procjenjuje na 35 milijuna eura.

Linker
18. svibanj 2024 17:05