ŠTO ĆE REĆI U KIJEVU?

Jurčić o pojačanju na mjestu stopera: 'Tajni nema, prva naša želja je Almeida'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 12. siječanj 2013. 13:48

Je li Brazilac Leandro Almeida (25), momak rođen u Belo Horizonteu, stoper koji nije našao mjesto pod suncem u kijevskom Dynamu, novi stoper zagrebačkog Dinama?

- Želio bih riješiti pitanje stopera. Šimunić je stariji igrač, moramo ukalkulirati i mogući faktor ozljeda. Stoper mi je krucijalan - pričao nam je trener Modrih.

Želi ga ipak u ovom prijelaznom roku, jer je mišljenja kako bi bilo izvrsno kad bi šest mjeseci do početka kvalifikacija za Ligu prvaka živio u plavoj svlačionici.

- Želim da zadnja linija Dinama igra visoko, da budemo uski, plitki... Takvu igru želimo izgraditi s tim novim stoperom.

Ima li kakvih novosti kad je u pitanju dovođenje stopera?

- Postoje dva-tri imena oko kojih se vrtimo. Ali zasad je sve dosta daleko.

Tko je najbliže u toj 'daljini’?

- Nema tu tajni. Radi se o Almeidi iz kijevskog Dynama. Vode se nekakvi razgovori, ali nisu lagani. Dynamo ga se želi riješiti, pitanje je pod kojim uvjetima, Almeida pak želi igrati u Brazilu. Vidjet ćemo, to je najozbiljnija opcija, jer o njemu imamo najviše informacija. Naročito preko Vukojevića i Kranjčara. Oni su igrali s njim, pa je to najbolja preporuka. Almeida može igrati lijevo i desno, visok je 190 centimetara...

Jurčić kaže da su u Maksimiru gledali i dosta argentinskih stopera.

- Argentinci igraju drukčiji nogomet. Vidio sam sve ono što ne želim vidjeti. Igraju dosta rašireno, jer imaju moćne vezne igrače koji 'potuku’ sve živo, pa zadnja linija djeluje uglavnom kao korektor. Ja zadnju liniju želim visoko. A iznenadilo me i to što 80 posti argentinskih momčadi igra u formaciji sa 3 igrača u zadnjoj liniji, jako rijetko igraju s dva stopera. Meni se brazilski stoperi profilno više sviđaju.

Dakle, uskoro ćemo vidjeti hoće li Almeida doći u Dinamo. Razgovori se vode, ali i igrač treba biti zainteresiran za dolazak kako bi mogao pružiti sve najbolje od sebe. Uglavnom, iako je rješenje još daleko, bliže je nego prije mjesec dana.

Linker
21. rujan 2024 19:45