GORAN MEHKEK Cropix
NOVI OKRŠAJ

Dinamo bez tri nekadašnja prvotimca u važnoj europskoj utakmici, evo tko Modrima sudi na Maksimiru

Svi su ostali igrači zdravi i kandidiraju za utakmicu protiv momčadi iz Plzena
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 24. listopad 2023. 19:13

Utakmicu Dinamo - Viktoria (Maksimir, četvrtak, 21 sat) sudit će engleski arbitar Robert Jones (36). Dosad nije sudio hrvatskim klubovima, međutim, bio je u svibnju glavni sudac utakmice mladih reprezentacija Hrvatska - Portugal (do 19 godina) u kvalifikacijama za Euro, Portugal je pobijedio 3:0.

Prije deset dana arbitrirao je na okršaju Gruzije i Cipra (4:0) u kvalifikacijama za Euro, a ovoga je ljeta sudio i prijateljsku utakmicu Austrija - Moldavija (1:1). K tome, u kvalifikacijama za ulazak u Konferencijsku ligu, ove je sezone bio arbitar na utakmicama Tirana - Dinamo Batumi (1:1) i Fenerbahče - Maribor (3:1).

I to bi bilo sve od njegovih međunarodnih utakmica, a dodajmo da je dosad odsudio 56 utakmica u Premier League. Posljednju u subotu, dijelio je pravdu na dvoboju Manchester City - Brighton (2:1).

Plavi bez Petkovića, Ademija i Theophilea

Za utakmicu s Viktorijom, Dinamov trener Sergej Jakirović ne može računati na ozlijeđenog Brunu Petkovića, kao ni na Arijana Ademija i Kevina Theophilea-Catherinea, koji nisu prijavljeni za nastup u Konferencijskoj ligi ove jeseni.

Prezimi li Dinamo u ovom natjecanju, tada će moći prijaviti i spomenuti dvojac za proljetne okršaje.

Svi su ostali igrači zdravi i kandidiraju za igru na maksimirskom travnjaku protiv momčadi iz Plzena.

Linker
05. svibanj 2024 14:57