Sergej Jakirović

 GORAN MEHKEK Cropix
POPRAVNI ISPIT

Dinamo protiv Čeha traži iskupljenje na Maksimiru, evo gdje gledati jednu od ključnih utakmica Modrih

Segrej Jakirović je ostao bez glavnog napadača Brune Petkovića
Piše: SNObjavljeno: 26. listopad 2023. 07:50

Dinamo će večeras u 21 sat na Maksimiru ugostiti Viktoriju Plzen u Konferencijskoj ligi. Modri žele oprati gorak okus iznenađujućeg poraza protiv Ballkanija i vratiti se na pravi put u Europi, ali nešto će se pitati i protivnike.

- Mi uvijek želimo igrati napadački, ali Dinamo ima odlične igrače, to je tehnički snažna momčad, pa ćemo se tijekom utakmice morati i njima malo prilagoditi. Znamo za posljednje Dinamove rezultate, pa i za te odlaske Ivanušeca, Šutala i Livakovića. Vidjet ćemo, čitam da bi i Petković mogao preskočiti ovu utakmicu, to bi nam moglo biti od koristi. Ali i mi imamo svoje probleme, nadam se da ti izostanci neće biti od ključne važnosti - poručio je trener češke momčadi Miroslav Koubek pa dodao:

- Obje momčadi bi trebale igrati bez glavnih napadača, to su veliki gubici za obje momčadi. Čak mislim da Petković puno više znači Dinamu nego što nama znači Durosinmi. Siguran sam da ćemo pronaći neku novu napadačku opciju, igrača koji bi mogao na kraju postati i junak utakmice. Ne brinem ni zbog nekih pogrešaka našeg golmana, momčad mu vjeruje, tako i ja. Usporedba Dinama i Sparte? Radi se o momčadima visoke europske klase, pa ćemo vidjeti kako će sve izgledati na utakmici.

Trener Dinama Sergej Jakirović vjeruje u pobjedu.

- Očekuje nas jedna zahtjevna utakmica, protiv dobrog protivnika koji u zadnje vrijeme igra jako dobro. Imali su veliki niz pobjeda, ali su u subotu izgubili utakmicu s 0:3. Izgubili smo i mi u Gorici. Ali gledao sam tu utakmicu s Liberecom, dosta su oni toga diktirali, a u toj utakmici im se ozlijedio najbolji napadač Durosinmi. S te strane može nam biti lakše, ali imaju oni još dva dobra napadača koji nam mogu napraviti probleme. Vidjet ćemo u kakvom će sastavu igrati, mi otprilike nešto predviđamo. Morat ćemo imati jako dobru energiju, morat ćemo pokupiti tzv, ‘druge lopte‘, morat ćemo iskreirati što više šansi, ulaziti u njihov šesnaesterac, morat ćemo biti konkretniji i precizniji u fazi napada. Kad se radi o fazi obrane, morat ćemo biti puno odgovorniji, imati puno bolju obveznu igru, kako bi prestali darivati suparnike. Kod nas je Sveti Nikola uranio, u subotu smo izgubili zbog naših pogrešaka. Dečki su u analizi bili toga svjesni, morat ćemo to odraditi puno bolje ako mislimo uzeti tri boda što je naš cilj, kako bi na ljestvici uhvatili priključak s Viktorijom - kazao je Dinamov trener.

Osim Petkovića, Jakirović ne može računati ni na Gabriela Rukavinu, kao ni Arijana Ademija i Kevina Theophile-Catherinea koji nemaju pravo nastupa.

Utakmica se igra na Maksimiru, a oni koji neće ići na stadion mogu ju pratiti u izravnom prijenosu na programu Arena Sport 1 (MaxTV) uz popratni tekstualni prijenos uživo na portalu Sportskih novosti.

Linker
16. svibanj 2024 15:29