RONALD GORSIC Cropix
‘Na Toumbi nikad nije lako‘

Dojam je da je Zajec s Jakirovićem dobro kliknuo od prvog dana, a u četvrtak bunker ne dolazi u obzir

‘Kontrola lopte i kombinatorna igra mogu biti naša prednost‘, kazao je Velimir Zajec
Piše: Dražen KrušeljObjavljeno: 13. ožujak 2024. 19:19

Uh, znalo nam je ovdje biti grdo. U Ateni smo ih redovito pobjeđivali, ali na Toumbi nikad nije bilo lako. Jednom su toj mojoj generaciji utrpali četiri komada, ali smo im se doma revanširali sa pet, prisjetio se Velimir Zajec uspomena na Solun iz igračkih dana.

Dok hvata konce Dinamove vlasti Zajec spletom okolnosti brifira i trenera o suparniku, jer grčki klupski nogomet ima u malom prstu. Dojam je da je sa Sergejem Jakirovićem dobro kliknuo od prvog dana.

- Ja i inače volim poslušati mišljenja obaviještenih ljudi. Zajec godinama živi u Grčkoj, poznaje mentalitet igrača, taktičke navike momčadi. Neke stvari dobro će mi doći – otkriva Jakirović.

image
RONALD GORSIC Cropix

Dok crtaju pobjedničke planove obojica se slažu da Dinamo u četvrtak ne smije istrčati u crno-bijelo grotlo oportunistički raspoložen. Kompaktni i defenzivno čvrsti plavi mogu biti jer u džepu drže dva gola viška, ali nikakav bunker ne dolazi u obzir.

- Kontrola lopte i kombinatorna igra mogu biti naša prednost – dodaje Zajec.

Jakirovića su novinari pitali je li izvukao neke pouke iz onog praškog debakla protiv Sparte na startu mandata.

- Naravno da smo napredovali od te utakmice u Pragu. Tamo su se stvari za nas od početka loše raspletale i bilo je to gorko iskustvo, ali svako takvo iskustvo nadograđuje trenera i igrače. Protiv Sparte je konkretno bilo previše pogrešaka u obrani. Protiv PAOK-a bi to moglo biti kobno, jer Grci su specijalisti baš na tom polju. Opasniji su iz oduzete lopte nego dok drže posjed – dodaje Jakirović.

image
RONALD GORSIC Cropix

Grčki novinari posebno su se obradovali Josip Mišiću, koji je za samo godinu i pol u solunskom klubu osvojio dvostruku krunu i srca publike. PAOK-ovi navijači proglasili su ga MVP-jem sezone.

- Moram reći da sam ovdje proveo prekrasnih godinu i pol. Igrali smo sjajan nogomet, osvojili i kup i prvenstvo, navijači su me voljeli. Sretan sam što se vraćam u ovaj klub – rekao je Mišić.

Što ste prenijeli suigračima?

- Više smo pričali o našoj utakmici, da moramo biti pametni, paziti na prvih 10-15 minuta. Jasno nam je da trebamo zabiti gol. Pokušat ćemo se oduprijeti početnom PAOK-ovom pritisku i učinit ćemo sve da sutra prođemo dalje.

Kad ste već u Solunu, možete li usporediti atmosferu na Toumbi i Maksimiru. Gdje je ambijent vatreniji?

- Ne smijem to reći – nasmijao se veznjak plavih. - Fantastična je atmosfera i na Maksimiru i na Toumbi. Stadioni možda jesu malo stariji i neugledniji, ali jedan i drugi imaju dušu. Ljudi to možda ne znaju, ali mi koji izlazimo na teren jako dobro smo toga svjesni.

Linker
01. svibanj 2024 20:03