TOM DUBRAVEC Cropix
RELATIVNO NEPOZNAT

Evo tko sudi Hajduku na početku europske priče: Voli mahati kartonima, a Hrvati ga do sada još nisu upoznali

U Europi je dva puta sudio kvalifikacije za Europa ligu te tri za Konferencijsku
Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 20. srpanj 2024. 10:47

Matthew De Gabriele s Malte delegiran je za glavnog suca 2. kola Konferencijske lige između Hajduka i Torshavna koja će se na Poljudu igrati u četvrtak 25. srpnja s početkom u 21 sat, prenosi Slobodna Dalmacija.

De Gabriele ima 35 godina, a do sada nikad nije sudio hrvatskim klubovima. Što se tiče njegove karijere, uglavnom je pravdu dijelio na susretima vezanim za natjecanja na Malti.

U Europi je dva puta sudio kvalifikacije za Europa ligu, tri za Konferencijsku, a u Ligi prvaka za mlade sedam puta je bio na terenu. U najelitnijem klupskom natjecanju našao se samo jednom na travnjaku, kad su kvalifikacije za Ligu prvaka u srpnju 2021. godine igrali Linfield i Žalgiris, a susret je završio 2:1 u korist kluba iz Litve.

No, ono što je zanimljivo je da je u toj utakmici Maltežanin podijelio čak šest žutih kartona, dva crvena, te je sudio i jedan jedanaesterac.

Dakle, njegova statistika uistinu je zanimljiva. U karijeri je dosudio 234 utakmice, s tim da je podijelio 1168 žutih kartona, 112 crvenih, a svirao je čak 105 jedanaesteraca.

Linker
01. rujan 2024 20:47