Riječko slavlje nakon pogotka u Lilleu

 VIGO MAVROVIC/HNK RIJEKA
KOMENTAR

Francuzi nisu ni svjesni što ih čeka! Pašalić? Kakvo je čudo od igrača pokazao je u dva-tri pokreta

U grotlu Rujevice za tjedan dana očekujemo vatromet energije riječkih jurišnika za europsku jesen
Piše: Patrik MršnikObjavljeno: 24. kolovoz 2023. 22:42

Bilo je to baš - jako dobro. Na trenutke i sjajno, frenetično, borbeno, žustro. Šteta je, velika je šteta da je mlađahni stoper Lillea na samom kraju zabio za tih 2:1, ali budimo sigurni - Rujevica će se idućeg četvrtka pretvoriti u užareno grotlo za Francuze. Ovaj rezultat je nešto čemu su se u Rijeci potajno nadali, znajući da bi Lille kod svoje kuće mogao biti puno opasniji. Bili su, nemojmo se lagati, ali ovih 2:1 daje nadu, itekakvu nadu u novo riječko čudo.

Darko Raić Sudar je poput taktičkog masterminda sve pripremio. Čvrsti, dvostruki blok s desetoricom izrazito kompaktnih, a opet pokretnih igrača Lilleu je zadavao glavobolje. Htjeli su ga Zhegrova, David i društvo probiti na sve načine, a na kraju su probijeni bili oni sami. Mirnoća Marca Pašalića utišala je Decathlon Arenu. Rijeka je bila u sedmom nebu. Već se tada znalo da će i dalje biti dobro, da će i u nastavku sve to "klapati". Uz Sudarovu taktičku briljantnost kod postavljanja, dvanaesti igrač u liku Radomira Đalovića je poput košarkaškog trenera, doslovce, trčao uz bočne igrače... A te se utakmice, kao ova s mnogostruko kvalitativno superiornijim suparnikom igraju i vode baš tako.

image

Marco Pašalić i Franjo Ivanović

VIGO MAVROVIC/HNK RIJEKA

Zbog konačnog poraza uz belgijsku granicu ne treba žaliti. Da, nije isto, morat će se hvatati rezultat, posebice nakon ogleda s Dinamom u Maksimiru, razbuđenom Maksimiru u nedjelju, ali, energije neće manjkati. Rujevica će iziskivati nešto drugačiju postavku, što će novi trener Sopić sa suradnicima itekako imati na umu, prvi dio bitke vrijedne europske jeseni odrađen je s itekako prolaznom ocjenom.

Rijeka je utakmicu otvorila onako kako je morala, a ako će na tu kompaktnost, silinu i borbenost nadodati još zrnce hrabrosti i odlučnije krenuti prema mladom vrataru Chevalieru, pa još usto koji puta i pogoditi... Navijači će imati razloga za slavlje. Može se, Rijeka je pokazala i da zna kako, a čeka nas maksimalno uzbudljiv uzvrat s jasnim ambicijama domaće momčadi u pravi, vrhunski rezultat.

image
DAMIR SKOMRLJ Cropix

Što tek reći o Marcu Pašaliću a da već nije napisano nekoliko puta. Duga Galešićeva lopta, primanje i odmicanje od čuvara u koraku, pa mirnoća kod lob-udarca... Savršen spoj tehnike, lucidnosti i završne preciznosti u jednom, dva pokreta. U 24. minuti utakmice u Lilleu sazdano je sve ono što taj mladić posjeduje u svom arsenalu.

Pohvale zaslužuju svi, od Labrovića do momaka koji su u igru ušli s klupe za pričuve. Utrali su si put za boj na Rujevici, a to je ono što su željeli. Vrijeme je za riječki vatromet.

Linker
01. prosinac 2023 08:40