FABIO FAGIOLINI/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA
NAPOKON ‘OTKRIĆE‘

Hrvat je ovo čekao puna četiri mjeseca, Dinamovi navijači se pitaju: Zašto su ga u Maksimiru ignorirali?

‘On je igrač visoke kvalitete i vizije igre, koji zna kada treba pokrenuti akciju i kada šutirati‘
Piše: Mladen BarišaObjavljeno: 14. travanj 2023. 13:48

U prvom susretu četvrtzavršnice Konferencijske lige Fiorentina je u Poznanju pobijedila domaći Lech 4-1, a u izvješćima i komentarima spomenute utakmice talijanski mediji nisu škrtarili komplimentima na račun hrvatskog nogometaša, Josipa Brekala.

Posebice je fasciniran Brekalovim nastupom bio Giulio Dispensieri, novinar portala Fiorentinanews. U tekstu naslovljenom – "Argentinac i Hrvat, koji nas mogu zabaviti: Nico i Brekalo najbolji krilni dvojac za Fiorentinin napad", autor je ustvrdio kako je trener Vincenzo Italiano napokon otkrio mogućnosti hrvatskog igrača.

Otkako je u siječnju postao članom Fiorentine, Brekalo je u Poznanju praktički debitirao za klub iz Firenze. Ovo mu je bio tek šesti nastup, ali prvi kao starteru. Do sada je dobivao prilike od 5 do 30 minuta, samo je jednom imao prigodu odigrati cijelo poluvrijeme.

image
PIOTR MATUSEWICZ/AFP/PROFIMEDIA

U recenziji njegovog nastupa u Poljskoj stoji:"Hrvat je krenuo od prve minute i ponovio pozitivne dojmove dosadašnjih sporadičnih nastupa. Brekalo je igrač visoke kvalitete i vizije igre, koji zna kada treba pokrenuti akciju, ali i kada šutirati prema protivničkim vratima. Sada Fiorentina ima još jednu strijelu na svom luku, uoči zahtjevne završnice sezone."

Talijanski komentatori primjećuju da je pojava Brekala izbalansirala igru Fiorentine na krilnim pozicijama, pozicioniranjem Argentinca Nica Gonzalesa na desnoj strani napada. U zaključku ističu:"Jedna utakmica možda nije dovoljna za konačni stav, ali prevladava dojam da su Brekalo i Gonzales na krilima i Cabral u sredini, najbolje što Fiorentina trenutačno može ponuditi u ofenzivnom dijelu svoje igre."

Čitajući hvalospjeve 24-godišnjem hrvatskom reprezentativcu (33 nastupa, četiri gola) mnogi će se Dinamovi navijači s razlogom zapitati: zašto su u Maksimiru tako olako ignorirali želju Josipa Brekala za povratkom u svlačionicu "modrih"? Poglavito u situaciji kada je klub napustio Mislav Oršić...

Linker
19. travanj 2024 19:24