DAMIR KRAJAČ/Cropix
FRAN BRODIĆ ZA SN

‘Nisam ljut što ne igram Europu, Jakirović mi je sve objasnio. Ali želim veću minutažu‘

Dinamov je napadač na tri posljednje utakmice, za 107 minuta na terenu, postigao dva pogotka
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 06. ožujak 2024. 08:47

Na posljednje je tri utakmice Dinamov napadač Fran Brodić (27) postigao dva pogotka, na travnjaku je, protiv Rijeke, Gorice i Osijeka, proveo ukupno 107 minuta. Odlično je, eto, iskoristio minutažu, trener Sergej Jakirović ima sve više povjerenja u njega, stoga je doista šteta što ga nećemo vidjeti u Dinamovoj momčadi u četvrtak protiv PAOK-a. Brodić, naime, kao ni Ademi i Pierre-Gabriel, nije prijavljen za nastup u Konferencijskoj ligi...

- Kad je trener prijavljivao igrače trebale su se popuniti neke pozicije, konkretno stoperska i one na lijevom boku, obrambenom i napadačkom. I na temelju toga je odlučeno koji će igrači biti prijavljeni. I to je to, sve sam normalno prihvatio, trener mi je sve objasnio i nije bilo nikakve ljutnje s moje strane - rekao nam je Fran Brodić.

Kako ste proživljavali utakmice s Betisom?

- Nisam putovao u Sevillu i utakmicu sam gledao sa svojim prijateljima. I živcirao sam se, kao i svi Dinamovi navijači, stvarno je teže gledati i navijati nego igrati utakmice, stres je znatno veći kad nisi na terenu. A uzvratnu sam utakmicu gledao s ozlijeđenim suigračima pokraj travnjaka, to je naše mjesto i tamo “igramo” s dečkima! Bit će tako i u četvrtak.

image
DAMIR KRAJAČ/Cropix

Što možemo očekivati protiv PAOK-a? Tko je favorit?

- U Zagrebu smo mi favoriti, a u Solunu oni. Šanse za prolaz su “tu negdje”, ali na našoj je strani europsko iskustvo, ipak je ova momčad igrala Ligu prvaka i zbog toga bih nam dao malu prednost.

Trebat će ponoviti razinu igre kao protiv Betisa. Barem...

- Da, moramo biti na visokoj europskoj razini. Betis je jaka momčad i, na temelju onoga što sam vidio i od Španjolaca i od Grka, Betis mi je ostavio bolji dojam, čini mi se da je jača momčad od PAOK-a. No, to ne znači da su Grci slabi, štoviše, jaki su i imaju svoje adute i morat ćemo stvarno dobro odigrati na obje utakmice za prolaz.

Kakvo je ozračje u svlačionici nakon remija u Osijeku? Jeste li taj neodlučeni rezultat prihvatili kao osvajanje jednoga boda ili gubitak dva u tijesnoj utrci za naslov?

- Kad to pogledamo kroz prizmu utrke za naslov, onda smo svakako izgubili dva boda. Međutim, znamo li da smo se izvukli na samome kraju i da smo “iščupali” taj bod, onda se to može i drukčije sagledati. Uglavnom, ozračje je dobro, nismo “potonuli”, još je dosta utakmica do kraja.

Zašto Dinamo toliko oscilira ove sezone? U drugom ste dijelu prvenstva i vi osjetili te turbulencije koje su Plave pratile i jesenas?

- Ne znam, stvarno je teško odgovoriti na taj upit. Imamo dobru momčad, dobre igrače, imamo širinu rostera, dobro radimo na treninzima. Velik je broj utakmica, još uvijek smo u igri u sva tri natjecanja, u svakome želimo otići do kraja.

Brodić nastavlja...

- Tko zna, možda se kod nekog pojavi pritisak, iako ja to ne osjećam. Vidjelo se to, uostalom, protiv Rijeke, kad sam postigao pogodak iz kaznenog udarca u smiraju dvoboja. Mnogo me ljudi pitalo nakon toga “pa kako si ostao tako miran”? Ne znam, nisam osjetio nikakav pritisak, uzeo sam loptu i zabio! E sad, teško mi je reći kako drugi dečki razmišljaju i sputava li ih nešto...

U Osijeku je Dinamo dobro ušao u utakmicu, a onda je, nakon desetak minuta, jednostavno “nestao”! I opet se “pojavio” na terenu oko 80. minute...

- Da, točno je tako bilo. Previše smo dopustili Osijeku i praktički smo ga razigrali, domaćin je uživao igrajući nogomet. No, ipak smo “izvukli živu glavu”. Jedva...

image
DAMIR KRAJAČ/Cropix

Jeste li zadovoljni u Dinamu?

- Jesam, kako ne bih bio! Sretan sam u Maksimiru, a jasno je da bih želio imati veću minutažu, ne želim to skrivati, niti lagati. Svi mi želimo više igrati, ali logično je da ne možemo baš svi biti na terenu, o tome odlučuje trener. Postigao sam dva pogotka na posljednje tri utakmice, čekam svaku svoju priliku, želim iskoristiti svaku minutu. Pa ćemo vidjeti što će budućnost donijeti.

Često se poteže pitanje može li Dinamo igrati s dvojicom klasičnih napadača?

- Normalno da može! Dobro se slažemo, na treninzima često igramo s dvojicom napadača i to dobro izgleda. Doći će i utakmice kad ćemo tako igrati, možda već u nedjelju protiv Slavena Belupa. Tu će utakmicu, naime, preskočiti Petković zbog žutih kartona, pa možda Kulenović i ja zaigramo od početka i visoko napadnemo goste.

image
DAMIR KRAJAČ/Cropix

Iz kola u kolo postavlja se isto pitanje - tko je favorit za naslov?

- Ha, ha, stalno se vrti taj upit. Logično je to, gotovo uvijek netko “kiksa” i onda se situacija mijenja. Svatko ima svoje šanse, no bio bih lud kad bih rekao da Dinamo nije favorit! Da, favoriti smo, imamo utakmicu manje i pobijedimo li Varaždin, onda smo bodovno tu. Još su pred nama međusobne utakmice, sve je u svakom slučaju otvoreno, ali ipak nama dajem prednost.

Trebat će vam pobjede na gostovanjima u Splitu i u Rijeci u derbijima?

- Da, morat ćemo pobjeđivati. Ali, vjerujte mi, o naslovu će odlučivati ove druge, “male” utakmice! Do kraja je još 11 kola, mi imamo 12 utakmica, svima će nam biti jednako teško na svakom dvoboju. Ove se sezone potvrdilo da u HNL-u nema lagane utakmice, nitko ne može ni protiv koga unaprijed upisati bodove - smatra Brodić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. travanj 2024 12:03