GORAN MEHKEK Cropix
SUDBINA ĆE POKAZATI

Ovo su potencijalni protivnici Dinama u Europi prođe li skupinu: Postoji jedan scenarij kojeg nitko ne želi

Otprije je poznato da je Viktoria na prvom mjestu, dok je borba za drugo mjesto još uvijek otvorena
Piše: SNObjavljeno: 01. prosinac 2023. 10:29

Nakon što je Dinamo svladao Astanu u Kazahstanu (0:2), u nešto kasnijem terminu odigran je još jedan susret u skupini C, koji je donio još dobrih vijesti za Dinamo.

U ogledu na Kosovu, Viktoria Plzeň pobijedila je Ballkani 1:0 pogotkom Pavela Šulca, zadržavši maksimalan omjer u skupini, uz pet pobjeda u pet utakmica.

Otprije je poznato da će češki klub završiti grupnu fazu na prvom mjestu, dok je borba za drugo mjesto još uvijek otvorena, ali itekako ide na ruku hrvatskom prvaku.

Računica je jasna - Dinamu je u posljednjoj utakmici protiv Ballkanija na Maksimiru, koja je na rasporedu 14.12. dovoljan bod kako bi osigurao drugo mjesto i prolazak u nokaut fazu. Međutim, prvoplasirane momčadi preskaču jedno kolo nokaut faze te odmah igraju osminu finala, dok će Dinamo, ako osvoji barem bod protiv Balkanija, put do tamo morati tražiti preko 1/16 finala, a na tom putu Modrima stoje trećeplasirane momčadi iz Europske lige.

Kako za sada stvari stoje to bi mogli biti: Olympiacos ili TSC Bačka Topola, AEK ili Ajax, Betis/Rangers/Sparta/Aris, Sturm ili Rakow, Union ili LASK, Panathinaikos ili Maccabi Haifa, Servette, Qarabag ili Molde.

S obzirom na sva događanja između Dinama i AEK-a zbog koje se još uvijek vuku repovi, jasno je da bi najbolje bilo kad bi ždrijeb odvojio hrvatski i grčki sastav.

Linker
22. srpanj 2024 15:17