ANTONIO BALIC Cropix
OSTAVILI DOBAR DOJAM

Rendulić zadovoljan prikazanim u Europi: ‘Svi su protiv nas očekivali bodove, mislili su lako ćemo s njima‘

‘Mislim da smo se u četiri susreta predstavili u izuzetno dobrome svjetlu‘
Piše: HinaObjavljeno: 10. studeni 2023. 13:34

Unatoč sinoćnjem porazu protiv varšavske Legije u četvrtome kolu Konferencijske lige, čime se mostarski Zrinjski najvjerojatnije oprostio od daljeg natjecanja, trener Krunoslav Rendulić ocijenio je kako je njegova momčad ostavila iznimno dobar dojam u Europi.

- Protiv nas su sve momčadi na početku očekivale bodove i mislile su da će im biti lako protiv Zrinjskog. Mislim da smo se u četiri susreta predstavili u izuzetno dobrome svjetlu. Uhvatili smo tri boda, a u svim susretima smo bili konkurentni. Čak i u Birminghamu - rekao je Rendulić na klupskoj konferenciji za novinare.

Mostarski Zrinjski je nakon četiri kola treći u skupini E Konferencijske lige, a iza njega je momčad AZ Alkmaara također s tri osvojena boda. Skupinu predvodi Aston Villa s devet bodova koliko na drugom mjestu ima momčad Legije.Zrinjski je pobijedio AZ s 4-3, izgubio je u Engleskoj minimalno golom u sudačkoj nadoknadi, a dvaput je poražen od Legije (1-2, 0-2).

Rendulić je dodao kako je sinoćnju utakmicu u Varšavi protiv Legije, kao i susret prije deset dana protiv iste momčadi presudilo iskustvo poljske momčadi.

- Mi smo platili danak neiskustvu u Europi - rekao je hrvatski stručnjak na klupi Hrvatskog športskog kluba Zrinjskog.

Veznjak Dario Čanađija izrazio je zadovoljstvo predstavljenim, no ne i rezultatom sinoćnjeg susreta kojega je Zrinjski izgubio.

- Izgleda smo smo još neiskusni jer smo primili golove iz prekida - ocijenio je donedavni igrač HNK Šibenika.

Još jedan hrvatski igrač, stoper Stipe Radić rekao je kako će Zrinjski u preostala dva susreta na gostovanju protiv nizozemske momčadi AZ Alkmaara te susretu na svom travnjaku protiv Aston Ville pokušati osvojiti nove bodove u Europi. Dodao je kako su ipak trenutačno najviše fokusirani na prvenstvo i predstojeći susret, gradski derbi s Veležom koji se igra za tri dana i redovito ima sportski i društveni naboj.

Linker
29. travanj 2024 17:23