Slavlje igrača

 DAMIR KRAJAČ/Cropix
RAZOČARANJE U SEVILLI

Španjolci impresionirani igračem Dinama: ‘Zadao nam je glavobolju, nije pomogao ni Bakagol efekt‘

Ovog puta tamošnji mediji nisu kudili svoje igrače, već istaknuli odličnu igru Modrih
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 23. veljača 2024. 09:09

Manuel Pellegrini pokazao je malo "dijaboličnu" narav. Nakon susreta u Sevilli i poraza 0:1, prvo je kazao da "ne zna tko je proglasio Betis favoritom". Do najave uzvrata na Maksimiru promijenio je narativ, poručivši da je Dinamo zabio iz jedne jedine šanse te da sastav iz Seville nije zaslužio poraz.

Nakon remija u Zagrebu, čileanski stručnjak zaključio je da je "teško kazati što je pošlo po zlu", a istovremeno su pljuštale reakcije španjolskih medija, koji ovaj put ne kude svoje nogometaše, već hvale igru Dinama.

"Zagrebački klub odigrao je vrhunsku utakmicu i s ofenzivne i defenzivne strane", započinje AS u svom osvrtu, te ističe da je jedan igrač Modrih bio posebni problem za obranu Betisa.

image

Arber Hoxha

DAMIR KRAJAČ/Cropix

"Hoxha je zadavao pravu glavobolju braničima, bio je protagonist Dinamova pogotka asistencijom Kaneku, koji je samo morao ugurati loptu u mrežu. Dinamo je tada sve imao na svojoj strani i lijepo su zadržali rezultat", stoji u nastavku, a zatim se autor okreće španjolskim predstavnicima:

"Betis nije odigrao loše, ali prva utakmica ih je osudila na propast", konačni je sud AS-a, koji u drugom tekstu navodi da ni "Bakagol efekt nije uspio spriječiti kaos", čime se referiraju na strijelca prvog pogotka utakmice Cedrica Bakambua. Izraz "Bakagol efekt" popularizirao se tijekom njegova angažmana u u Villarrealu, gdje je proveo tri godine (2015. - 2018.) prije nego što će preseliti u Kinu.

image

Arber Hoxha

DAMIR KRAJAČ/Cropix

Diario de Sevilla također se osvrće na sjajnu igru Hoxhe, usputno kritizirajući njegova čuvara Aitora Ruibala.

"Rubial se jako loše proveo protiv Hoxhinih driblinga, ali barem je sudjelovao u pogotku Betisa, a Chadi Riad bio je hrabar protiv grubog i snažnog Brune Petkovića", stoji u njihovom osvrtu.

Naravno, eliminaciju iz Konferencijske lige mogli su opisati samo kao "razočaravajuću". S druge strane, Modri su slavili s Boysima dugo nakon utakmice i podsjetili na najljepše dane europskog Dinama.

Linker
17. travanj 2024 21:28