NIKOLA VILIC Cropix
KRITIKE NA ODLUKU

Španjolci se zbog Jarnija obrušili na HNS: ‘Strašno, čak je i u Jugoslaviji je bilo više slobode izražavanja‘

Sad već bivšeg izobrnika U-17 reprezentacije podržali su tamošnji mediji i navijači
Piše: SNObjavljeno: 15. veljača 2024. 11:30

Nespretna izjava koštala je Roberta Jarnija izborničke funkcije u hrvatskoj U-17 reprezentaciji. Član brončane generacije Vatrenih izjavio je da će u susretu Real Betisa i Dinama navijati za španjolsku momčad, u HNS-u su to ocijenili neprihvatljivim i očito - neoprostivim.

Vijesti o reakciji Brune Petkovića i Jarnijevoj smjeni stigle su i do španjolskih medija koji se čude odluci Hrvatskog nogometnog saveza, smatraju da Jarni nije "zgriješio".

"A što je to rekao? Da će navijati za Betis, baš strašno... Jarni ne samo da je igrao za Betis nego je i ponikao u splitskom Hajduku, Dinamovom rivalu. Razumijem da bi izjava mogla biti kontroverzna, ali da dobijete otkaz jer ste rekli za koga navijate...", piše novinar Marce.

Jarnija su podržali i navijači.

"U Jugoslaviji je bilo više slobode izražavanja".

image




BOZIDAR VUKICEVIC Cropix

Jarni je de facto izjavio da će navijati za klub za koji je igrao protiv kluba čiji dres nikad u karijeri nije nosio. I zato ova odluka HNS-a čudi Španjolce.

"Kad nešto što se čini kao fikcija postane stvarnost. Jarni nije rekao ništa strašno", komentar je sportskog novinara Nacha Venta.

"Kao da smo u nekom filmu, ova vijest kao da je stigla iz prapovijesti... Ali čovjek je otpušten s dužnosti jer je izjavio nešto što ne može biti očitije", piše urednik Mediaseta.

Kako god, ispada da si je Jarni nespretnom izjavom možda i otvorio vrata povratka u Betis. Navijači zazivaju njegov dolazak.

"Hrvatska je lijepa koliko i nazadna, dobri stari Jarni bi sutra trebao dobiti posao u našem omladinskom pogonu", komentira navijač.

image
JURE MISKOVIC Cropix

"Hrabri klaunovi iz hrvatskog saveza otpuštaju Jarnija jer navija za Betis. Samo zato što je Hrvat, čovjek koji je ovdje igrao godinama ne može navijati za klub u kojem je bio sretan. A o napadaču Dinama da ne pričam, nadam se da će ga Pezzella (stoper Betisa, op. a.) danas dohvatiti", piše drugi.

Linker
02. svibanj 2024 16:10