Moreno Teixeira

 ANTE CIZMIC Cropix
TRENER PORTUGALACA

‘Strah od Hajduka? Nema ga! Livaja i Krovinović su izvanserijski igrači, ali sve ćemo imati pod kontrolom‘

‘Utakmica može imati i 120 minuta, penale... Na nama je da damo dva gola i ulovimo zaostatak.‘
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 09. kolovoz 2022. 18:29

Trener Vitorije Moreno Teixeira, prvo se osvrnuo na Grgićevu izjavu iz zračne luke u Splitu. Strah u očima, sintagma je koja je silno pogodila Portugalce.

- Nema straha. Postoji respekt, ali ne i strah. Moji igrači nisu bili uplašeni, niti će biti takvi u drugoj utakmici. Za svakog protivnika imamo dužan respekt, ali nikog se ne bojimo. Utakmicu s Hajdukom imat ćemo pod emocionalnom kontrolom – najavio je Teixeira.

Kako do tri gola protiv Hajduka. kako do prolaza zanimalo je portugalske kolege...

- Moramo igrati bolje, ali utakmica može imati i 120 minuta. Može imati i kaznene udarce. Mi moramo postići dva pogotka i onda vidjeti kako će biti dalje. Kako će se i protivnik postaviti. To je najbitniji dio hvatanja zaostatka. Dati dva pogotka, nadoknaditi taj zaostatak i onda držati utakmicu u svojim rukama – pričao je Teixeira sa priličnom dozom samopouzdanja ne odavajući sliku čovjeka koji unaprijed potpisuje predaju.

- Vitoria ne igra na kontranapade, ali možemo i to primjeniti kao u Chavesu u pojedinim trenucima dvoboja. Znam da moramo preuzeti rizik, ali s druge strane trebamo utakmicu držati pod kontrolom. Ne srljati, ne juriti. Moramo biti hladne glave. Teško nam je bilo pripremati se za uzvrat jer smo bili koncentrirani na prvenstveni dvoboj u Chavesu. Nezgodan je i termin početka utakmice, da se igra u osam navečer imali bi preko 20.000, do 25.000 ljudi. Ovako će biti ipak manje, ali nadam se da neće biti samo 10.000 navijača, vjerujem da će ih biti puno više.

Koji su igrači Hajduka najveća opasnost za Vitoriju, imate li posebnu strategiju za njih?

- Neću o strategiji u detaljima, ali svi znate da su Livaja i Krovinović igrači izvanserijske klase. Međutim, mi moramo igrati našu igru, i nadam se da će se Hajduk više koncentrirati na nas, nego mi na njih - završio je trener Portugalaca.

Linker
24. travanj 2024 12:00