CRISTINA QUICLER Afp
GOLIJADA U NAPULJU

Uvjerljiva Barca, Vatreni junak u Solunu, pogledajte zbog čega je Rusima poništen ključni gol u nadoknadi!

Još jedno slavlje u Sevilli: najbolji ruski klub, za kojeg nije igrao Lovren, ispao je iz Europe
Piše: HinaObjavljeno: 25. veljača 2022. 00:06

Nogometaši Rangersa, Barcelone, Brage i Betisa pridružili su se Sevilli, Atalanti, Portu i RB Leipzigu kao putnici u osminu finala Europske lige nakon uzvratnih susreta 16-ine finala igranih u četvrtak.

U najzanimljivijem paru ove faze natjecanja Barcelona je kao gost svladala Napoli sa 4-2 što joj je uz 1-1 iz prvog dvoboja bilo dovoljno za prolazak. Barcelona je povela sa 2-0 u otvaranju susreta golovima Jordija Albe (9) i Frenkiea de Jonga (13), Napoli se vratio u igru preko Insignea (23-11m), no Pique (45) je prije odlaska na odmor pogodio za 3-1, da bi Aubameyang (59) potvrdio prolazak Ponosa Katalonije. Pred kraj dvoboja Politano (87) je samo ublažio poraz Napolija.

>>>Sažetke utakmice Napoli - Barca pogledajte OVDJE!

image

Slavlje igrača Barcelone

ANDREAS SOLARO Afp

Škotski prvak Rangers na svom je Ibroxu uspio obraniti senzacionalnu 4-2 pobjedu protiv Borussije iz Dortmunda odigravši u uzvratu 2-2. Dvostruki strijelac za Rangers bio je kapetan Tavernier (22-11m, 57), dok su pogotke za Borussiju postigli Bellingham (31) i Malen (42). Borna Barišić odigrao je prvo poluvrijeme za Rangers, dok je Marin Pongračić ostao na klupi Borussije.

>>>Sažetke utakmice Rangers - B. Dortmund pogledajte OVDJE!

Betis je na svom Benito Villamarinu održao 0-0 protiv Zenita i tako obranio 3-2 pobjedu iz Sankt Peterburga otprije tjedan dana. Hrvatski reprezentativni stoper Dejan Lovren nije konkurirao za nastup u momčadi Zenita. Ipak, osim prolaska Betisa valja izdvojiti i presudni detalj iz 92. minute utakmice.

Gosti su izveli korner nakon kojeg je Chistyakov glavom zastresao mrežu, ali sudac je nakon pregledavanja VAR snimke primijetio kako je jedan od gostujućih nogometaša nagazio igrača Betisa i tako ga omeo u obrambenom zadatku. Na snimci izgleda kako je kontakt bio minimalan, ali za galvnog suca to je bilo dovoljno da poništi pogodak...

>>>Poništeni pogodak Zenita pogledajte OVDJE!

Braga je golovima Medeirosa (17) i Horte (43) već nakon prvih 45 minuta nadoknadila dva gola zaostatka za Šerifom iz prve utakmice, no rezultat se više nije mienjao sve do isteka 120. minute pa je konačni pobjednik odlučen izvođenjem 11-eraca u kojem su sa 3-1 uspješniji bili domaćini. Među trojicom igrača Šerifa koji nisu bili uspješni u raspucavanju bio je i hrvatski stoper Stjepan Radeljić, koji je odigrao svih 120 minuta. Njegov pokušaj zaustavio je domaći vratar Matheus.

Ždrijeb osmine finala Europske lige održat će se u petak u Nyonu s početkom u 12 sati, nositelji su Crvena zvezda, Eintracht, Galatasaray, Bayer Leverkusen, Lyon, Monaco, Spartak Moskva i West Ham, a nenositelji Sevilla, Porto, Atalanta, RB Leipzig, Barcelona, Sporting Braga, Betis i Glasgow Rangersi. Utakmice se igraju 10. i 17. ožujka, a nositelji su gosti u prvim dvobojima.

image

Antonio Mirko Čolak

Luke Nickerson/rangers Fc/shutterstock Editorial/profimedia

Konferencijska liga: Čolakov asist i gol iz penala za slavlje u Solunu

Nogometaši praške Slavije, Vitessea, PSV-a, Bodo Glimta, Partizana, Marseillea, Leicestera i PAOK-a plasirali su u daljnje natjecanje nakon uzvratnih susreta doigravanja za osminu finala Konferencijske lige.

Najuzbudljivije je bilo u Solunu gdje je danski Midtjylland došao s prednošću od 1-0 iz prve utakmice. No, u 20. minuti je hrvatski reprezentativac Mirko Antonio Čolak asistirao Srbinu Živkoviću za vodstvo PAOK-a, a šest minuta kasnije Vierinha je povećao na 2-0.

Grci su bili u osmini finala sve do 80. minute kada je Hoegh smanjio na 2-1 i odveo utakmicu u produžetke, a kasnije i penale.

Čolak je dobru igru u utakmici okrunio i golom iz penala, on je prvi započeo raspucavanje, a odmah iza njega je promašio igrač danske momčadi Meyer. Bio je to jedini promašaj, svih pet igrača PAOK-a je zabilo i grčki sastav je otišao u osminu finala.

U Arnhemu je Vitesse pobijedio bečki Rapid s 2-0 i nadoknadio poraz (1-2) iz Austrije. Sve je bilo gotovo u prvih 19 minuta kada su zabili Austrijanac Grbić i Slovak Bero.

Praška Slavija prije tjedan dana je slavila u Istanbulu s 3-2, a danas je u Pragu potvrdila prolaz istovjetnom pobjedom od 3-2 nad Fenerbahčeom.

Bodo Glimt je napravio jedino iznenađenje svladavši i u Norveškoj škotskog giganta Celtica s 2-0. U Glasgowu su Norvežani slavili s 3-1 i glatko prošli s ukupnih 5-1. Josip Juranović je ostao na klupi Celtica.

PSV je odigrao 1-1 i izbacio Maccabi u Tel Avivu nakon što su prvu utakmicu u Eindhovenu dobili Nizozemci s 1-0. Za Izraelce je nastupio Stipe Perica.

Marseille je slavio u gostima kod azerskog Qarabaga s 3-0 i potvrdio prolaz nakon 3-1 pobjede iz prve utakmice. Duje Ćaleta Car je odigrao cijelu utakmicu za Francuze.

Partizan je u Beogradu s dva gola Gomesa s Zelenortskih otoka svladao prašku Spartu s 2-1 i potvrdio prolaz s pobjedom 1-0 iz Češke. Plasman dalje najuvjerljivije je izborio Leicester, koji je slavio s 3-1 kod danskog Randersa, a ukupno 7-2.

Ždrijeb osmine finala Konferencijske lige održat će se u petak u Nyonu s početkom u 13 sati, nositelji su AZ Alkmaar, Basel, FC Kopenhagen, Feyenoord, Gent, LASK, Rennes i Roma, a nenositelji Bodo/Glimt, PSV Eindhoven, Partizan, Marseille, Leicester, Slavia Prag, Vitesse i PAOK. Utakmice se igraju 10. i 17. ožujka, a nositelji su gosti u prvim dvobojima. (Hina/SN)

REZULTATI (na kraju su rezultati prvih utakmica):

SLAVIJA PRAG - FENERBAHČE 3-2 (Schranz 18, Sor 27, 63//Yandas 39, Berisha 90) - 3-2

VITESSE - RAPID BEČ 2-0 (Grbić 3, Bero 20) - 1-2

BODO GLIMT - CELTIC 2-0 (Solbakken 9, Vetlesen 69) - prvi dvoboj 3-1

PARTIZAN- SPARTA PRAG 2-1 (Ricardo Gomes 7, 24//Hložek 85) - (1-0)

MACCABI TEL AVIV - PSV 1-1 (Saborit 90+1//Vertessen 85) - (0-1)

QARABAG - MARSEILLE 0-3 (Gueye 12, Guendozi 77, de la Fuente 90+2) - (1-3)

RANDERS - LEICESTER 1-3 (Odey 84//Barnes 2, Madisson 70, 74) - (1-4)

Linker
28. travanj 2024 08:54