Slavlje Zvonimira Kožulja

 Anp/DDP Usa/Profimedia
DVA GOLA BIVŠEG HAJDUKOVCA

VIDEO: Nevjerojatan preokret i čudesna večer u Mostaru. Zrinjski u povijesnoj utakmici 0:3 pretvorio u 4:3

Na poluvremenu su bili doslovce u provaliji, a onda su se iz nje izvadili fantastičnim pogocima
Piše: Miljenko KaračićObjavljeno: 21. rujan 2023. 20:42

ZRINJSKI - AZ 4:3 (Kožulj 48., 81., Ćorluka 68., Hrvanović 71./Van Brederode 10., Mijnans 32., de Wit 44.)

MOSTAR - Stadion Zrinjskog pod Bijelim Brijegom. Gledatelja 6.000. Sudac: Donald Robertson (Škotska). Pomoćnici: David Roome i Ross Macleod. Četvrti sudac: Grant Irvine (svi Škotska). VAR sudac: Chris Cavanagh (Engleska). Delegat Uefe: Ronen Hershco (Izrael).

ZRINJSKI: Marić - Ćorluka, Jakovljević, Radić, Memija - Čanađija (od 63. Kiš), Balić (od 46. Kožulj) - Tičinović (od 70. Hrvanović), Ivančić (od 80. Bradarić), Ćuže (od 70. Malekinušić) - Bilbija. Trener: Krunoslav Rendulić

AZ ALKMAAR: Ryan - Sugawara, Bazoer (od 87. Odgaard), Penetra, Wolfe - Clasie, de Wit, Mijnans (od 83. Goudmjin) - Lahdo (od 63. Sodik), Pavlidis, van Brederode (od 63. van Bommel). Trener: Pascal Jansen

ŽUTI KARTONI: Jakovljević (42), Hrvanović (72), Kožulj (83), trener Rendulić (83), Clasie (90), Bradarić (90).

image
SOFASCORE

Na dan prvog povijesnog nastupa Zrinjskog u skupini Konferencijske lige nad Mostar su se nadvili tmurni kišni oblaci. Prije početka susreta kiša je dobro natopila travnjak stadiona pod Bijelim Brijegom, a tmurno vrijeme prenijelo se i na igru Zrinjskog. Dojam je da su Mostarci preoprezno, pa čak i bojažljivo ušli u utakmicu, dok su gosti od prve minute jasno pokazali što žele i dokazali da ipak pripadaju višem nogometnom razredu. Prvo poluvrijeme gosti su veći dio vremena proveli u polovici Zrinjskog, čestim izmjenama kratkih pasova kontrolirali igru, lako ulazili u šesnaesterac domaćih i tamo se komotno ponašali i pogađali.

Već u 6. minuti Clasie je oprobao šut sa 16 metara, a lopta je od bloka Čanađije krenula pod gredu. Marić se vinuo zrakom i šakom odbio loptu u korner. Četiri minute kasnije vratar Zrinjskog bio je nemoćan. Lahgo je prošao desnom stranom i ubacio loptu prema drugoj vratnici. Tamo je sam bio Myron Vam Brederode i iz prve šutirao u mrežu za 0:1. I kad se činilo da će se Zrinjski malo osloboditi pritiska, u 32. minuti novi šok za domaće. Marić odbio šut de Wita, Marić je odbio loptu na nekih osam metara prema slobodnom Svenu Mijnansu koji je s lakoćom pogodio za 0:2. Na isteku poluvremena Nizozemci su postili i treći pogodak. Lijepu akciju Sugaware i Pavlidisa pogotkom je okrunio Danio de Wit i praktično usmjerio prve bodove AZ Alkmaaru.

U nastavak je Krunoslav Rendulić na travnjak umjesto neprimjetnog debitanta Andrije Balića poslao Zvonimira Kožulja, koji je samo za tri minute pokazao svoju klasu i probudio gledalište. Izveo je slobodnjak s 30 metara iskosa s lijeve strane i pogodio donji desni kut nemoćnog bivšeg vratara Arsenala Australca Mathewa Ryana.

>>> PRVI POGODAK ZRINJSKOG POGLEDAJTE OVDJE <<<

Plava zolja iz Bijeloga polja Zvone Kožulj postao je prvi igrač koji je postigao gol u skupini europske lige za jedan klub iz BiH. No, nije to pokrenulo njegove suigrače. U 65. minuti nakon šuta Pavlidisa domaće je spasila vratnica. U 68. minuti erupcija oduševljenja u Mostaru. Josip Ćorluka probio je desni bok i u želji da uputi centaršut poslao je loptu u gornji desni kut nemoćnog vratar gostiju za 2:3.

>>> DRUGI POGODAK ZRINJSKOG POGLEDAJTE OVDJE <<<

Dvije minute kasnije Rendulić je poslao na teren Malekinušića i Hrvanovića koji su za samo minutu igre sve vratili na početak. Prvi je asistirao, a Aldin Hrvanović prvi dodir s loptom završio pogotkom za 3:3 s vrha šesnaesterca. Kakav povratak Zrinjskog u igru.

>>> TREĆI POGODAK ZRINJSKOG POGLEDAJTE OVDJE <<<

Gosti su propali u zemlju, Zrinjski je počeo igrati i pokazivao da se može nositi s Nizozemcima. U 81. minuti Zrinjski je napravio senzacionalni preokret. Kiš je izbacio Malekinušića u dobru priliku, on je pogodio vratnicu, lopta se odbila, na nju je natrčao Zvone Kožulj i zabio za 4:3 i ludnicu na tribinama.

>>> ČETVRTI POGODAK ZRINJSKOG POGLEDAJTE OVDJE <<<

Povijesna pobjeda Zrinjskog uz nevjerojatno pogođene zamjene Krunoslava Rendulića koji je vjerovao u svoju momčad unatoč neopravdanim kritikama nakon dva prvenstvene poraza i doveo veliku nogometnu dramu do epske pobjede sa sretnim krajem.

Standings provided by Sofascore
Linker
25. ožujak 2024 00:55