VALERY HACHE Afp
LE CHAMPIONNAT

Budi se Kovačev Monaco, bivši izbornik do važne pobjede u gostima, Lovro Majer opet nije bio u kadru...

Po završetku utakmice došlo je i do malog koškanja između igrača i članova stručnih stožera...
Piše: Goran Čičin-Mašansker/HINAObjavljeno: 26. rujan 2021. 19:33

Monaco se polako budi. Nakon remija na gostovanju kod Nice i domaće pobjede protiv St. Etiennea, momčad Nike Kovača u nedjelju je uzela puni plijen u gostima kod Clermonta.

Nije sve krenulo glatko za goste iz Kneževine, jer je Bayo već u 6. minuti pogodio za vodstvo domaćina. Izjednačio je Ben Yedder u 25. minuti, a za preokret se pobrinuo Volland početkom nastavka. U oba navrata asistent je bio Henrique.
Pobjedu Monaca potvrdio je Diop, koji je lijepo zabio petom u prvoj minuti nadoknade. Po završetku utakmice došlo je i do malog koškanja između igrača i članova stručnih stožera dvaju momčadi, no sve se brzo smirilo.

Vladimir Petković nije dobro započeo mandat na klupi Bordeauxa. Bivši švicarski izbornik preuzeo je Žirondince na početku sezone, a u dosadašnjih osam kola osvojio je tek sedam bodova. Danas je Bordeaux ugostio Rennes i odigrao 1:1. Gosti su stigli bez ozlijeđenog Lovre Majera, te su vodili od 56. minute golom Labordea, a izjednačenje je u 88. minuti donio Mexer. U sljedećem kolu Bordeaux gostuje kod Monaca.

A u Paris Saint-Germainu nema mira, kako bi drugačije i bilo s toliko zvijezda na okupu. Parižani su u subotu sa 2:0 svladali Montpellier, a ovaj put svoju ljutnju nije skrivao Kylian Mbappe. Nakon što je njegova zamjena Draxler postigao pogodak zahvaljujući Neymarovoj asistenciji, Mbappe se požalio suigraču Idrissi Gueyeu:

- Ta vucibatina meni ne dodaje - navodno je rekao francuski napadač, koji u tom susretu nije realizirao tri velike prilike.
Mbappe je sad četiri utakmice bez gola, a Parižanima slijedi Manchester City u Ligi prvaka...


U susretu osmog kola francuskog nogometnog prvenstva Lens je na gostovanju pobijedio Marseille sa 3-2 skočivši na drugo mjesto ljestvice.

Lens je poveo 2-0, no OM se uspio vratiti u susret. Međutim, gosti su zabili i treći gol i potom prednost obranili do kraja.

Gosti su poveli već u devetoj minuti golom Floriana Sotoca iz kaznenog udarca, a na 2-0 je povisio Przemyslav Frankowski u 27. minuti. Marseille se vratio u život do kraja poluvremena s dva gola Dimitrija Payeta (33, 45-11m), no u 71. minuti Wesley Said je doveo Lens u novu prednost.

Do kraja utakmice OM je jurio barem remi, ali nije uspio. Hrvatski nogometaš Duje Ćaleta-Car nije nastupio za domaći sastav.

Linker
20. travanj 2024 12:33