Ivo Grbić danas je imao nekoliko sjajnih obrana

 SYLVAIN THOMAS Afp
FRANCUSKO PRVENSTVO

Derbi s dva Hrvata u naslovnim ulogama završio bez pobjednika, vratar Vatrenih sjajno branio

Duje Ćaleta-Car i Ivo Grbić istaknuli su se na današnjoj utakmici, a Lovro Majer upisao asistenciju.
Piše: HINAObjavljeno: 16. siječanj 2022. 22:50

U derbiju 21. kola francuskog nogometnog prvenstva Marseille i Lille su odigrali 1-1, a u susretu su nastupili hrvatski reprezentativci Duje Ćaleta-Car i Ivo Grbić.

Gosti su poveli u 15. minuti golom Svena Botmana, no u 32. minuti aktualni prvak je ostao s igračem manje nakon što je isključen Benjamin Andre. OM je s igračem više uspio izjednačiti, a gol za 1-1 zabio je Cengiz Under u 75. minuti sjajnim udarcem s ruba kaznenog prostora. Vratar Lillea i hrvatske vrste Ivo Grbić bio je nemoćan. No, tijekom susreta se istaknuo s nekoliko sjajnih obrana. Za Marseille je Duje Ćaleta-Car igrao do 68. minute, dok Domagoj Bradarić nije nastupio za goste.

U ranije odigranom susretu Lyon je na gostovanju porazio Troyes sa 1-0, a pogodak vrijedan tri boda zabio je Moussa Dembele iz jedanaesterca u 33. minuti.

Monaco je pobijedio Clermont sa 4-0, a golove za momčad iz "Kneževine" zabili su Sofine Diop (45+2), Wissam Ben Yedder (55, 62-11m) i Caio Henrique (83).

Strasbourg je na svom travnjaku porazio Montpellier sa 3-1 nakon što su gosti vodili sve do 77. minute. Montpellier je poveo u 11. minuti golom Florenta Molleta, no možda i ključni trenutak se dogodio u 67. minuti kada su gosti ostali s igračem manje nakon što je isključen Elye Wahi. U nastavku dvoboja Strasbourg je okrenuo rezultat s tri gola u nizu, a strijelci su bili Waris Majeed (77), Adrien Thomasson (84) i Kevin Gameiro (86).

U prvom nedjeljnom susretu Rennes je deklasirao Bordeaux sa 6-0, a hrvatski reprezentativac Lovro Majer bio je asistent za četvrti pogodak domaćina. Majer je u igru ušao u 68. minuti zajedno s Truffertom te je samo dvije minute potom poslužio upravo Trufferta za pogodak za 4-0.

U prvom poluvremenu mrežu gostiju tresli su Terrier (33) i Bourigeaurd (43), na 3-0 povisio le Laborde (61), dok je dva gola u samoj završnici postavio Guirassy (89, 90+2).

Na vrhu je Paris SG sa 50 bodova, 11 više od druge Nice, dok Marseille na trećem mjestu ima 37 bodova.

Rennes je četvrti sa 34 boda, a Monaco na petom mjestu ima 33. Lille je tek deseti sa 29 bodova, a Lyon je stepenicu niže s bodom manje.

Linker
26. travanj 2024 14:45