Lovro Majer igra fenomenalno u dresu Rennesa

 LOIC VENANCE Afp
GLAVNA TEMA U FRANCUSKOJ

Francuzi poludjeli za fantastičnim Lovrom Majerom: ‘Hrvat je preporodio Rennes i vodi ga prema Ligi prvaka‘

Hrvatski veznjak je zabio dva gola St. Etienneu i odigrao još jednu maestralnu partiju
Piše: Mladen BarišaObjavljeno: 01. svibanj 2022. 10:38

Hrvatski reprezentativac Lovro Majer postao je objektom zanimanja francuskih medija. I najprestižniji među njima – L'Equipe bivšem je igraču Dinama posvetio odabrane fraze i komplimente. Nakon pobjede Majerovog Rennesa nad St. Etienneom (2:0) pojavio se tekst pod naslovom: ''Kako je Majer oslobodio Rennes''.

Novinari L'Equipea konstatiraju da je hrvatski playmaker reanimirao igru Rennesa i uspješno ga vodi prema Ligi prvaka. Također, zaključuju kako je St. Etienne postao Majerovom ''mušterijom''. Nakon što je u prvom susretu upisao tri asistencije, u subotu je hrvatski reprezentativac s dva gola gurnuo ''zelene'' prema doigravanju za Ligu 1.

MAJEROVE MAJSTORIJE PROTIV ST. ETIENNEA POGLEDAJTE OVDJE.

Majerova statistika u subotnjem ogledu doista je bila impresivna: imao je 80% točnih dodavanja (40 od 50), od čega – tri ključna; čak 15 (od 22) osvojena duela i šest oduzetih lopti. Za izvedbu protiv St. Etiennea Majer je dobio 9.4 na Sofa Scoreu.

Posve je razvidno kako 24-godišnji Majer igra najbolju sezonu svoje karijere. Sveukupno je odigrao ove sezone 46 utakmica. Od toga – 13 za Dinamo (osam u kvalifikacijama za Ligu prvaka i pet u prvenstvu). Zanimljivo, s pet golova (koliko su postigli Ademi i Ivanušec) dijeli četvrto mjesto na ljestvici najboljih strijelaca maksimirskog kluba ove sezone. Bolji su samo Oršić (18), Andrić (8) i Petković (6).

Prema prosudbi Transfermarkta tržišna cijena Lovre Majera dosegla je 18 milijuna eura. Rennes je koncem kolovoza prošle godine Dinamu za talentiranog playmakera isplatio 12 milijuna. U ovakvim situacijama uvijek se aktualizira pitanje: je li maksimirski klub baš morao transferirati ponajboljeg igrača?

Linker
26. travanj 2024 03:31