LOIC VENANCE Afp
IMPRESIVAN NA TRAVNJAKU

Karijera bivšeg dinamovca u ogromnom je usponu! Cijena mu raste, na terenu dominira, navijači ga obožavaju...

S kamatama vraća povjerenje koje je dobio, postao je svojevrsni nogometni umjetnik
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 02. svibanj 2022. 09:41

Lovro Majer blista u Rennesu. U 35. kolu francuskog prvenstva postigao je hrvatski reprezentativac oba pogotka u pobjedi svoga kluba protiv St. Etiennea (2:0). Bivši nogometaš Dinama bio je prvo ime utakmice, ne samo zbog golova koje je zabio i time donio trijumf svojoj momčadi, već i zbog kompletnog dojma.

Jednostavno je dominirao travnjakom, njegovi potezi oduševljavali su navijače. Naravno, nije ta utakmica protiv St. Etienena jedina u kojoj je Majer pokazao svoje majstorstvo, on ga pokazuje zapravo od prvog dana kada je stigao u Francusku. Sjećamo se sada nekih 'stručnjaka' koji su govorili da će Majer teško uspjeti u Ligue 1, da je to iznimno kvalitetna liga u kojoj će imati problema. Sjećamo se i onih dana kad je kod trenera Nenada Bjelice u Dinamu dobivao skromniju minutažu... Da, kao da su se stalno oko karijere tog nogometaša motale neke kontroverze.

image
LOIC VENANCE Afp

Uvijek je bilo onih koji su iz tko zna kojih razloga govorili da ne igra obranu, da nije brz, da mu nešto fali. Majeru jednostavno nikada nije nedostajalo ništa, taj plemeniti nogometaš je trebao samo pravu priliku, povjerenje trenera, što sigurno ima kod Rennesova trenera Brune Genesija, koji mu je ove sezone dao 33 utakmice u svim natjecanjima (2.062 minute), a Majer mu je uzvratio sa 5 golova i 9 asistencija.

Danas sve manje i manje egzistiraju takvi veznjaci, dečki s mnogo nogometnog znanja, koji odašilju lopte na prave adrese, koji imaju preciznu pas igru, koji su prepuni maštovitosti i kreacije. Majer je svojevrsni nogometni umjetnik, a to sada najbolje pokazuje u Renensu. A kad smo već spominjali njegov nogometni opus, da ne bi ostalo samo na našem dojmu, evo i statističkih podataka s utakmice Rennesa protiv St. Etienena. Majerova statistika u subotnjem ogledu doista je bila impresivna - imao je 80% točnih dodavanja (40 od 50), 15 od 22 osvojena duela i šest oduzetih lopti!

image
LOIC VENANCE Afp

Rennes je trenutačno na trećem mjestu francuskog prvenstva, u borbi je za izravni plasman u Ligu prvaka. A leti baš na Majerovim krilima. I ne trebamo ga samo mi hvaliti, francuski novinari se natječu tko će ispaliti više komplimeneta na njegovu adresu, doživljavaju kao igrača koji je preporodio, resetirao Rennes. Dinamo ga je prošlog ljeta transferirao za 12 milijuna eura, što je označeno sjajnim poslom. Naravno da je to i bilo tako, ali nakon sjajnih izvedbi u Ligue 1, njegova cijena na Transfermarktu porasla te sada iznosi 18 milijuna eura. A kako Majer igra, gotovo je sigurno da će i dalje rasti.

Prošla godina bila je najbolja u njegovoj karijeri. S Dinamom je osvojio dvostruku krunu, plasirao se u europsko proljeće, gdje su Modri na koncu u četvrtfinalu Europske lige ispali od Villarreala, postao je hrvatski reprezentativac igrajući dvije kvalifikacijske utakmice za Svjetsko prvenstvo u Kataru, protiv Slovačke i Malte, a protiv Maltežana bio je dvostruki strijelac. Naravno, autorizirao je i transfer u Rennes, u jednu od najboljih svjetskih liga. Baš mu se sve poklopilo u 2021. godini. Ispunio je sve ciljeve, a ove godine također ide sve po planu. Majerova karijera u ogromnom je usponu.

Linker
26. travanj 2024 04:21