FRANCK FIFE Afp
NEOČEKIVAN PORAZ

Podatak koji bi trebao opasno zabrinuti Parižane: ‘Ovo nismo mogli ni zamisliti, ispričavamo se navijačima‘

Zvijezde francuske lige ne snalaze se protiv jačih sastava, a već se potežu pitanja o smjeni trenera
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 20. ožujak 2023. 07:26

Paris Saint-Germain upisao je neočekivani poraz (0:2) protiv Stade Rennesa. Gorčina postaje još veća jer je Marseille Igora Tudora uspješno obavio svoj zadatak (2:1) na gostovanju kod Reimsa. Navijači nisu zadovoljni stanjem na Parku prinčeva, što su i pokazali zvižducima na spomen Lionela Messija uoči susreta, a nisu se imali čemu radovati ni nakon odigranih 90 minuta.

Koliko se Parižani muče u velikim utakmicama, najbolje govori informacija da su izgubili čak četiri od sedam utakmica u kojima im je protivnik bila jedna od TOP 5 momčadi francuskog prvenstva, a to su Marseille, Lens, Monaco i Rennes. Potonji su u nedjelju drugi put nadjačali PSG, a prethodno je to pošlo za rukom Monacu i Lensu. Zasigurno je zabrinjavajuće da se jedna momčad prepuna zvijezdi konstantno spotiče u "jačim" utakmicama. Nakon novog poraza, igrači se ispričavaju navijačima.

- Nismo ličili na sebe. Jako smo tužni, nismo mogli ni zamisliti nešto ovakvo. Navijači to ne zaslužuju, želim im se ispričati. Nećemo odustati, razmislit ćemo o tome što treba poboljšati nakon reprezentativne stanke - rekao je portugalski veznjak Vitinha.

image

Vitinha

FRANCK FIFE Afp

Menadžer Christophe Galtier, očekivano, nije bio zadovoljan raspletom susreta na Parku prinčeva. A nakon utakmice pitali su ga boji li se svoje budućnosti na klupi PSG-a.

- Došao sam ovdje na dvije godine, ljudi već nagađaju o mojoj budućnosti. Moja jedina opsesija je da budem prvak, ova utakmica možda će izazvati neko negativno razmišljanje o mojem boravku ovdje, ali moramo staviti stvari u kontekst. Stoga, ne mislim da bi jedan poraz trebao sve dovesti u pitanje - poručio je Galtier, pa se osvrnuo na prezentaciju svoje momčadi:

- Igrači su dali sve od sebe, nemojte misliti da nisu. Oni mnogo ulažu, a jako su umorni. Nisu to izgovori, samo elementi konteksta. Porazi nas uvijek uznemiruju, nismo se smjeli dovesti u ovu situaciju. Sve se zakompliciralo nakon jedne izgubljene lopte, a momčad poput Rennesa to kažnjava.

image

Christophe Galtier

FRANCK FIFE Afp

PSG se tako doveo u pomalo nezgodnu situaciju, ali i dalje nedovoljno lošu da bi se upalili svi alarmi. Sada imaju sedam bodova prednosti nad Igorom Tudorom i njegovim Marseilleom, što je i dalje solidna bodovna zaliha. No, prvo ispadanje od Bayerna u Ligi prvaka, pa novi poraz nakon pobjede nad Brestom (2:1), svakako je frustrirajući scenarij za navijače.

Linker
19. travanj 2024 11:33