FRANCOIS LO PRESTI/AFP/PROFIMEDIA
POSLAO I SNAŽNU PORUKU

Pogledajte kako je tvorac velikog hita proslavio rušenje PSG-a: ‘Igrači su me nagovorili na ovo...‘

Franck Haise nije mogao bolje zamisliti svoj 100. nastup kao trener pa je nakon utakmice zapjevao
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 02. siječanj 2023. 07:51

Nogometaši Paris Saint Germaina doživjeli su prvi ovosezonski poraz u francuskom prvenstvu. Nanjela im ga je momčad koja se nameće kao najugodnije iznenađenje prvenstva, Lens koji je pred svojim navijačima na Stade Bollaert-Delelis slavio s 3:1. Čudotvorac iza ovog uspjeha, trener momčadi koja se nalazi na sjeveru Francuske, Franck Haise (51) nije mogao sakriti oduševljenje nakon utakmice.

- Odgovorili smo na sve opasnosti, osim tog jednog primljenog gola. Gotovo svi naši izlasci s loptom bili su uspješni, zabijali smo usprkos dobro postavljenoj obrani, kvalitetno bismo odradili tranziciju. Ostali smo angažirani i vrlo mirni. Ova pobjeda pokazuje da možemo pobijediti sve u ligi, čak i PSG, i to sa stilom, a ne na neki sretan način, bez obzira što Parižani nisu imali Lionela Messija i Neymara u ovoj utakmici.

image
FRANCOIS LO PRESTI Afp

Francuski strateg koji je na klupi Lensa od veljače 2020. godine već je dvije sezone za redom otkako je Lens promoviran u najviši rang francuskog nogometa, završavao s klubom na sedmoj poziciji.Ove je sezone otišao korak dalje, a trijumf nad aktualnim prvacima došao mu je taman u jubilarnoj 100. službenoj utakmici na klupi, pa je s igračima i navijačima zapjevao nakon utakmice.

- Nije lako doći do 100 utakmica na čelu momčadi i bila je to veličanstvena utakmica. Što se tiče pjevanja, nisam baš za te stvari, ali igrači su me zamolili i veseli me što to mogu podijeliti s našom podrškom. Moramo iskoristiti ove sjajne trenutke. Malo pjevamo, to stvara uspomene, emocije i to na kraju ostane. To su emocije kojih će se ljudi sjećati godinama.

VIDEO SLAVLJA POGLEDAJTE OVDJE

Francuski mediji dan nakon utakmice puni su hvalospjeva na račun Lensa, momčadi koju su mnogi prije sezone vidjeli u borbi za opstanak u prvenstvu iz kojega će ove sezone ispasti čak četiri ekipe. Suprotno od toga, oni su na četiri boda od PSG-a i spremno će vrebati svaku njihovu grešku. Igor Tudor je na klupi Marseille u 11. kolu bio drugoplasirana momčad s nekoliko bodova iza PSG-a, ali ni on nije uspio u skidanju skalpa Parižana, pa su kući otišli s porazom od 1:0. Haise je pak, ovaj ispiti, uspješno položio.

Linker
19. svibanj 2024 17:51