Kylian Mbappe

 ANNE-CHRISTINE POUJOULAT Afp
POSAO JE VEĆ POČEO

Španjolci objavili transfer-bombu: Mbappe želi u Real! Nitko ga u njegovom naumu ne može zaustaviti

AS tvrdi da Francuz ima plan kojim će ostvariti snove, a najradije bi već ovog ljeta napustio PSG
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 31. ožujak 2023. 13:14

Sapunica između Kyliana Mbappéa i Real Madrida nije završila bogatim pariškim ugovorom kojim je francuski superstar prošle sezone "izdao" Kraljeve i "prodao snove". Blagodati Paris Saint-Germaina natjerale su Mbappéa da ne razmišlja o madridskom klubu, ali daleko od toga da ih je zauvijek otpisao. Štoviše, AS Spain tvrdi potpuno suprotno - već se zna kada će Kylian Mbappé kročiti pod zidine Santiago Bernabeua.

Naime, spomenuti medij tvrdi da je Mbappé već prenio visokim dužnosnicima Real Madrida da od ljeta 2024. želi odjenuti bijeli dres. Tvrde da bi 24-godišnjak vrijednosti od 180 milijuna eura po Transfermarktu najradije napustio Park prinčeva krajem ove sezone, ali ugovor ga obvezuje na još jednu dodatnu.

Ugovor koji je potpisao prošle godine predviđa Mbappéov angažman u Parizu do 2025. godine, ali samo u slučaju da PSG osvoji Ligu prvaka. Ove sezone to ne može biti slučaj zaslugom Bayern Münchena, a AS navodi da se Mbappé sve više okreće mišljenju da je trofej elitnog klupskog natjecanja na Parku prinčeva samo utopija.

image
FRANCK FIFE Afp

Njegov ugovor istječe na ljeto 2024. i sam odlučuje hoće li ga produžiti. Prema izvorima bliskim igraču, spomenuti medij piše da "Mbappéa ništa ne može natjerati da se predomisli i spriječi njegov odlazak u Madrid". Navode da krajem sezone planira sastanak s pariškom upravom na kojem će obznaniti svoju odluku.

Real se osjeća izdanim jer ljetos je Mbappé bio na pragu Bernabeua, pa ih na kraju ipak "izigrao". Odlučili su da više neće povlačiti velike poteze i igrač će biti taj koji će potencirati transfer priču. Tek kada se Mbappé oslobodi PSG-a, Real će pokrenuti operaciju njegova potpisa.

Što se tiče ekonomskih uvjeta, njegov ugovor s Real Madridom neće se puno razlikovati od ponude kakva je stajala na snazi tijekom prošlogodišnjih pregovora. Vjeruje se da u tom smislu neće biti prepreka, a čak nije isključeno da će Mbappé pristati na manju plaću.

Linker
06. svibanj 2024 02:49