Leo Messi
 FRANCK FIFE Afp
KRITIKE SVE GLASNIJE

Što se događa s Messijem? Pochettino pokušao objasniti gdje je problem: ‘Izvadio sam ga jer...‘

Slobodni udarac poslao je u zadnji red tribina. To je Messi kakvog jako rijetko viđamo.
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 30. listopad 2021. 08:56

Neuvjerljivi, ali ipak pobjeđuju. Parižani su u finišu slomili Lille na Parku prinčeva, preokrenuli su 0:1 u pobjedu 2:1. Igrač utakmice bez dvojbe Angel Di Maria (asistencija i pobjednički zgoditak), ali pitanje utakmice je što je s Messijem koji je izašao na poluvremenu.

- Ostavio sam Messija iz preventivnih razloga u svlačionici na poluvremenu. Bit će u konkurenciji za ovotjednu Ligu prvaka kontra Leipziga – smirio je navijače PSG-a Mauricio Pocchetino.

Messi je izašao zbog problema s mišićem noge što je ozljeda s kojom se i prethodnih dana borio na treninzima. Zbog toga ili slabe forme u cjelini, ali Messi je protiv Lillea bio potpuno neprimjetan. Izbivanjem Mbappea dobio je ulogu „lažne devetke”, ali taj centarfor iz sjene očito mu se nije dopao. Do poluvremena kao da se nije ni zagrijao, ali ni zainteresirao. Slobodni udarac u zadnji red tribina, dodavanja bez nekog smisla, Messi u slabom izdanju kakvo se rijetko viđa. Međutim, njegovo stanje ipak ne izaziva zabrinutost pet dana prije ponovnog susreta s Leipzigom u Ligi prvaka.

image
Leo Messi
BERTRAND GUAY Afp

Bez Mbappaea (viroza) od početka i Messija u drugom poluvremenu, PSG je uzeo bodove i ostao vodeći. Za argentinski tango nedostajao je Messi, ali ukazao se Di Maria.

- Malo po malo, bit ćemo sve bolji i bolji. Najbolji igrač svijeta postupno će se prilagođavati francuskom nogometu. Messi je već imao bolove prije meča, ali onda je izašao iz predostrožnosti - potvrdio je i Di Maria.

Uvijek je nakon utakmice zanimljivo poneku rečenicu čuti od Neymara, jer Brazilac se ne ustručava kazati što misli.

- Kritičari? Ljudi moji, nogomet igram petnaest godina, navikao sam na to. Najvažnija kritika je moja i moj odgovor za momčad na terenu. Znamo što radimo na terenu i izvan njega. Dobro sam, miran sam - poručio je Neymar nakon pobjede.

Na vratima Lillea cijelu utakmicu proveo je Ivo Grbić. Pokleknuo je u završnici, a nije imao ni sreće, jer kod prvog pogotka bitno mu je na gol-liniji zasmetao Icardi, ali sudac je procijenio da nije bilo prekršaja. Domagoj Bradarić nije bio u zapisniku pariškog dvoboja u redovima razočaranog Lillea.

- Imam dojam da sam na istom mjestu kao i trener Leipziga, Angersa, Lyona. Došli smo igrati, dobro smo odigrali, ali ne isplati se. Paris pobjeđuje i kada se igraju takve klase poput Mbappéa i Verrattija - požalio se trener Lillea, Jocelyn Gourvennec.

Linker
23. travanj 2024 10:20