CHARLY TRIBALLEAU Afp
PORAZ U DERBIJU

Tudor posustao pred izazovom karijere, pa poručio: ‘Nisam razočaran, zašto bih išta mijenjao?‘

Za dvostrukog strijelca Kyliana Mbappea hrvatski stručnjak rekao je da nije s ove planete
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 26. veljača 2023. 23:49

Nedjeljni Le Classique nazvao je možda i najvažnijom utakmicom svoje karijere, ali nakon derbija, Velodrome je napustio s gorčinom u ustima. Igor Tudor nije uspio ponoviti sjajan rezultat iz Francuskog kupa otprije nepunih tri tjedna, ovaj put - u utakmici koja bi mogla usmjeriti ostatak ligaške sezone - Paris Saint-Germain dominirao je nad Marseilleom u svim segmentima, što potvrđuje i rezultat (3:0). Hrvatski stručnjak poručio je da je lider jednostavno bio bolja momčad.

- Ne mogu reći da sam razočaran. Htjeli smo raditi sve ono što inače radimo, ali ispred nas je bila jača momčad. Hoću li promijeniti igru? Zašto bih mijenjao ono što djeluje? Takva promjena nikada nije dobra ideja - rekao je nakon utakmice.

image

Slavlje PSG-a

NICOLAS TUCAT Afp

Kylian Mbappe postigao je dva pogotka i izjednačio rekord Edisona Cavanija po broju zabijenih golova (200) u dresu PSG-a. Nevjerojatni napadač tako se probio na vrh liste strijelaca u povijesti pariškog velikana. Novinari su pitali Tudora je li trebao drukčije pristupiti igri znajući da je užareni Francuz glavna prijetnja ekipe, a nije ga bilo u prošlom ogledu s ‘Olimpijcima‘.

- Ne razumijem pitanje. Bilo nam je teže kada je on u igri jer je presudan igrač. On nije s ove planete. Ali to s naše strane ništa ne mijenja. Kažem, uvijek igramo na isti način. Da je Nuno Tavares bio precizniji pri rezultatu 0:1, možda bi sve bilo drukčije, a ovako je postalo prekomplicirano. Možda imate dojam da smo bili sporiji, ali uvjeravam vas da je kvaliteta s druge strane superiorna. Svima je teško kada su takvi igrači u formi - zaključio je Tudor.

Vratar Marseillea Pau Lopez također je istaknuo koliko je teško stajati nasuprot napadača francuske reprezentacije.

- Zahtjevno je igrati protiv Pariza. Mislim da smo imali isti mentalitet kao i u utakmici Kupa, ali igrati protiv igrača poput Mbappea je stvarno teško. On čini razliku. Bili su vrlo precizni pred golom. Dali smo sve na terenu, ponekad nije moguće pobijediti. Imali smo istu osobnost, ali to nije bilo dovoljno - poručio je Lopez.

Jedina nesretna okolnost za Parižane je ozljeda Presnela Kimpembea. Branič je već u 16. minuti napustio teren na nosilima, a trener Christophe Galtier otkrio je najgore vijesti:

- Nažalost, za njega je sezona gotova. Ima veliku bol u Ahilovoj tetivi, čini se dosta ozbiljno - poručio je Galtier, a onda se osvrnuo na nedjeljnog rekordera.

image

Presnel Kimpembe na nosilima napušta travnjak

CHRISTOPHE SIMON Afp

- Mbappe ima nevjerojatan osjećaj kretanja i vrhunsku tehniku. On je igrač rođen za velike statistike i za rekorde, očito je da će prestići i Cavanija. Njegova prisutnost u momčadi iznimno nam je važna, nudi brojne opcije, dubinu i opasnost za protivničke golove. Kada moja ekipa ovako dobro igra na Velodromeu, onda znate da svugdje možete učiniti isto.

Linker
21. svibanj 2024 12:55