JULIEN MATTIA/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA
MANJAK MINUTA

U PSG stigao kao velika zvijezda, ali je nastupio u tek četiri utakmice: ‘Došao sam igrati‘

Bivši golman Milana tvrdi kako nije otišao iz kluba zbog novaca, već zbog želje za napretkom
Piše: SNObjavljeno: 04. listopad 2021. 21:59

Golman talijanske nogometne reprezentacije i donedavno prvo ime Milana Gianluigi Donnarumma dao je intervju za talijanske medije uoči susreta Lige nacija protiv Španjolske. Donnarumma se osvrnuo na odlične igre Milana ove sezone i svoj status u PSG-u.

Iako je u PSG otišao kao velika zvijezda 22-godišnji golaman je kod Mauricija Pochettina odigrao samo četiri utakmice. Donnarumma je uzbuđen zbog nove utakmice na svojem San Siru.

"Uzbuđen sam. Milan je jako važan dio mojeg života, a uz to smo i u polufinalu Lige nacija, natjecanja do kojeg nam je jako stalo", rekao je bivši golman Milana te otkrio kako nije zabrinut zbog manjka minuta u PSG-u i da smatra da to neće utjecati na njegov status u reprezentaciji:

"Nema nikakvih problema. U Pariz sam došao da bih igrao, a ovo je normalno na početku. Ovdje sam da bih igrao i siguran sam da će sve biti odlično. Nemam problema u reprezentaciji. Nastavljam svojim putem i nadam se da će sve biti dobro."

Donnarumma će se ovom prilikom susresti i s direktorom Milana Paolom Maldinijem i smatra da to neće biti neugodan susret.

"Nema probema s Paolom. Sinoć sam mu čestitao na svemu i sretan sam što ću opet susresti svoje suigrače. S njim ću razgovarati mirno i šaliti se. Nema problema među nama. Odrasli smo ljudi", rekao je Donnarumma pa dodao:

"Jako sam sretan zbog Milana i njihovih uspjeha. Uvijek ću biti navijač Milana. Sretan sam zbog Piolija s kojim često pričam. U zadnjih nekoliko mjeseci sam dosta odrastao kao muškarac. Trenutno se moramo fokusirati na polufinale Lige nacija i nadam se da ćemo na najbolji način nastaviti svoj put."

image
Gianluigi Donnarumma
FRANCK FIFE Afp

PSG je, osim njega, ovog ljeta doveo i brojne druge zvijezde. U klub su stigli Achraf Hakimi, Gini Wijnaldum, Sergio Ramos i Lionel Messi, a od ranije su tamo i Kylian Mbappe i Neymar.

"Trening s takvim igračima vas tjera da se popravite. Ponekad su te borbe baš to što vas tjera da rastete. Trening s toliko šampiona me čini boljim čovjekom i igračem. Treninzi su dobri, a ne zabiju mi baš svi. Sretan sam što sam s njima i što imam takve izazove. Uvijek dajem sve od sebe."

Novinare je zanimalo je li bolja ekipa Italije ili PSG-a.

"To su različite ekipe. U reprezentaciji imamo vrlo specifičan način igre. S Mancinijem imamo vrlo specifičan identitet i sretni smo s načinom na koji se stvari razvijaju. Osjećamo se dobro zajedno i nekada ne mogu dočekati da se opet vidimo, a to je ono što je važno", kaže Donnarumma koji ne strahuje od loše reakcije navijača Milana na San Siru:

"Uvijek sam davao sve od sebe za Milan, sve do kraja. Bilo bi mi jako žao da se navijači okrenu protiv mene jer je pred nama jako važna utakmica, finale Lige nacija, i nadam se da nam navijači mogu pomoći", zaključio je talijanski golman.

Linker
27. travanj 2024 03:08