Zlatko Dalić

 DAMIR KRAJAC Cropix
PRAKSA TALIJANA

Dalić je uoči Portugala povukao potez kakav nikad nije napravio. Rezultat? Manjak nervoze i rekordna presica

Izbornik je prvi put odlučio na europsko gostovanje ići navečer, dan prije utakmice
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 05. rujan 2024. 17:55

Zanimljivo je da se izbornik Zlatko Dalić prvi put odlučio na europsko gostovanje u Ligi nacija ili kvalifikacijama ići navečer dan prije utakmice, nakon što trening odradi u Zagrebu. To je bila praksa nekih drugih reprezentacija, primjerice Talijana, ali ne i Hrvatske.

Na Euru u Njemačkoj su Vatreni zadnji trening imali u kampu pa su potom išli u grad domaćin dvoboja, a sada je to izbornik uveo i u Ligi nacija. Razlog je taj što kod kuće može više raditi na taktici uvjeren da ga nitko ne prati, dok na stadionu gdje se igra utakmica to nije u prilici. No, nije samo to, UEFA-ini ljudi večer uoči susreta na stadionu gdje se igra daju malo vremena za trening, već nakon 45 minuta praktično tjeraju igrači s travnjaka, pa dolazi i do nervoze.

image

Zlatko Dalić

DAMIR KRAJAC Cropix

U Zagrebu s tim nije imao problema, Dalić je mogao napraviti kompletan trening u trajanju kakvo je želio. Hoće li to postati praksa i za buduća gostovanja tek će se vidjeti. Kao posljedicu kasnog polaska iz Zagreba dogodilo se da je Hrvatska održala najkasniju press-konferenciju u najavi utakmice u Europi ikad. Po našem vremenu startala je u 22.15. Kasnije su presice bile jedino u Brazilu i SAD-u, ali razlog je velika vremenska razlika. U Portugalu je samo sat manje nego u Hrvatskoj.

Linker
05. rujan 2024 17:56