Piotr Trochowski, Ivica Olić i Rafael van der Vaart

 DAVID HECKER/Ddp Images Via Afp
VAN DER VAART ZA SN:

‘Kad sam prvi put vidio Hrvata, pomislio sam da nije baš dobar. A dospio je tako daleko‘

Legendarni Nizozemac se u razgovoru za Sportske novosti prisjetio bivšeg suigrača Ivice Olića
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 11. lipanj 2023. 10:01

Rafael van der Vaart je u intervjuu za Sportske novosti najavio okršaj Hrvatske i Nizozemske u Ligi nacija, a prisjetio se i svojih anegdota s hrvatskim igračima. Osim s Lukom Modrićem, povijest ga veže s još jednim slavnim Hrvatom. U Hamburgeru SV-u dijelio je svlačionicu s Ivicom Olićem.

Naš bivši reprezentativac stigao je u siječnju 2007. iz CSKA Moskve, Nizozemac je tada već bio dobro poznato lice HSV-a. Prvo druženje trajalo je sezonu i pol, kasnije je Van der Vaart (ljeto 2008.) napravio životni transfer u Real Madrid za 15 milijuna eura odštete Nijemcima. Obradovao se na spomen Olića, dobro ga se sjeća.

- O da, da. Ivica Ola. Bio je fantastičan. Uvijek se volim šaliti kad ga se prisjetim. Prvi put ga vidiš i misliš si: “Pa nije ovaj tako dobar”. Samo je trčao, trčao i trčao. Uh, kako je bio brz… Odličan igrač, jako sam volio igrati s njim, najviše mi se svidjelo što je vjerovao u apsolutno svaku loptu. Bio je svjestan svojih prednosti i mana, zato je i dospio tako daleko. U Wolfsburgu i Bayernu je bio odličan, a iskreno, nikada nisam očekivao da će mu to uspjeti - kaže Van der Vaart.

Drugi put isti su dres nosili 2015./2016., kada se Olić iz Wolfsburga vratio u HSV, gdje je novi Van der Vaartov mandat počeo u kolovozu 2012. i završio u srpnju 2015 godine. U prve dvije godine tog razdoblja društvo mu je pravio i Milan Badelj, dok 2014. nije potpisao za Fiorentinu.

Linker
02. svibanj 2024 03:03