Ilustracija/arhiva

 VLADO KOS/CROPIX Cropix
MAKLJAŽA U OSIJEKU

Krvavi sukob hrvatskih i poljskih navijača, ima i uhićenih, u blizini bio i bivši trener Rijeke!

Došlo je do žestoke tučnjave u kojoj je bilo i krvi, policija je brzo intervenirala i spriječila još teži sukob
Piše: Dražen Anotlić/SNObjavljeno: 08. rujan 2024. 19:35

Loše vijesti stižu iz Osijeka uoči utakmice 2. kola Lige nacija između Hrvatske i Poljske na Opus Areni koja počinje u 20.45. Neslužbeno doznajemo da je na šetnici kraj Drave, nedaleko od Hotela Osijek u kojem je boravila hrvatska reprezentacija, skupina od pedesetak mlađih navijača hrvatske reprezentacije napala manju skupinu poljskih navijača.

Došlo je do fizičkog obračuna, do žestoke tučnjave u kojoj je bilo i krvi, no policija je brzo intervenirala i spriječila još teži sukob. Tijekom policijske intervencije uhićeno je pet osoba, a kriminalističko istraživanje je u tijeku.

Po neslužbenim informacijama, sukobu koji se dogodio oko 18 sati kumovao je alkohol. U isto vrijeme je naši su reprezentativci bili u Hotelu Osijek i oni o tome ništa nisu znali.

I jedna zanimljivost. Upravo u trenutku dok su se navijači mlatili na šetnici, u neposrednoj blizini je prošao bivši trener Rijeke i Gorice Željko Sopić. Od svjedoka saznajemo da na njega nitko od navijača nije obraćao posebnu pažnju, te da je, barem kad je popularni Sopa u pitanju, sve prošlo bez problema.

SVE INFORMACIJE IZ OSIJEKA I PRIJENOS UTAKNMICE PRATITE OVDJE

Jedan strani navijač lakše ozlijeđen u tučnjavi

Jedan je strani državljanin lakše ozlijeđen u tučnjavi hrvatskih i poljskih navijača uoči nedjeljne utakmice UEFA Lige nacije, izvijestila je u nedjelju uvečer policija.

Tijekom sukoba jedan je strani državljanin lakše ozlijeđen, a policija je tijekom intervencije uhitila pet osoba.

Uz brzu uspostavu povoljnog stanja, policija spriječila i eventualna druga ozljeđivanja, izvijestio je MUP na društvenoj mreži "X".

Na utakmici nogometnih reprezentacija Hrvatske i Poljske na stadionu "Opus Arena" bilo je prisutno 12.612 gledatelja, a zbog uporabe pirotehničkih sredstava u prvom poluvremenu privedene su dvije osobe, navode u policiji.

Policija je prethodno izvijestila kako je kriminalističko istraživanje u tijeku. (Hina)

Linker
08. rujan 2024 23:10