PAUL FAITH Afp
LIGA NACIJA

Rice i Grealish za prvu pobjedu Engleske bez Southgatea, Gruzijci goropadni protiv Češke

Oba strijelca igrala su mlade uzraste irske reprezentacije
Piše: HinaObjavljeno: 07. rujan 2024. 20:12

Nogometaši Engleske ove će sezone igrati u Ligi B Lige nacija, a u prvom susretu su aktualni europski doprvaci upisali pobjedu, slavili su protiv Irske u Dublinu s 2-0.

Bila je to prva utakmica Engleza bez Garetha Southgatea na izborničkoj klupi, a privremeni posao je dobio Irac Lee Carsley, dosadašnji izbornik Engleske U21.

Engleska je povela u 11. minuti kada je s deset metara precizno i jako pod gredu pogodio Declan Rice. Pogodak Rice nije slavio jer je na početku karijere igrao za sve mlađe reprezentativne uzraste Irske, a upisao je, prije igranja za Englesku, i tri nastupa za seniorsku momčad Irske.

image
PAUL FAITH Afp

Samo nekoliko minuta kasnije mogao je Kane pogotkom za 2-0 okruniti dobar kontranapad Engleza, ali je odlično reagirao domaći vratar Kelleher, koji je bio jedan od najboljih pojedinaca ovog susreta. U 26. minuti Englezi su povećali prednost, a opet je po Irce bio koban nogometaš koji je kao mladić igrao u mlađim uzrastima njihove reprezentacije. U pitanju je Jack Grealish koji je golom zaključio točnu i brzu akciju svoje momčadi. Grealish je, pak, itekako proslavio postignuti gol.

image
PAUL FAITH Afp

Početkom drugog poluvremena Irska je stisnula te se pokušala vratiti u igru. Nije uspjela u tome, a najopasniji irski igrač bio je Szmodics. Umirila se potom utakmica, a Engleska je rutinski sačuvala prednost i upisala premijernu pobjedu u Ligi B.

Kasnije u ovoj skupini 2 igraju Grčka i Finska, dok je u skupini 1 Gruzija na domaćem terenu s uvjerljivih 4-1 svladala Češku. Gruzijci su poveli u 33. minuti kada je Kvarackelia pogodio s bijele točke. Utakmica je odlučena unutar samo četrnaest minuta drugog poluvremena. Od 53. do 66. minute Gruzijci su zabili tri pogotka, a strijelci su bili Čakvetadze, Mikautadze i Kočorašvili.

Do kraja susreta Češka je uspjela postići počasni pogodak, a strijelac je u 81. minuti bio Kalvach. Kasnije tijekom subotnje večeri u ovoj skupini će igrati Ukrajina i Albanija.

U Ligi C je uvjerljivu pobjedu upisala Armenija koja je na domaćem terenu svladala Latviju 4-1. U toj su skupini ranije tijekom subote Farski otoci i Sjeverna Makedonija remizirali odigravši 1-1.

Linker
07. rujan 2024 20:13