RONALD GORSIC Cropix
TRENING VATRENIH

Sučić s turbanom na glavi, Perišić još uvijek osjeća posljedice ozljede, jedan Vatreni na magnetskoj rezonanci

Šutalo je ozlijedio zadnju ložu igrajući za Ajax protiv Groningena
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 07. listopad 2024. 19:14

Vatreni su odradili prvi trening uoči utakmica sa Škotskom i Poljskom u Maksimiru na terenu Zlatko Cico Kranjčar. Zlatko Dalić imao je na raspolaganju 19 igrača, pritom se Petar Sučić pojavio s četiri šava i turbanom, što je posljedice ozljede u Varaždinu. Četvorica su ostali u fitnessu - stoperi Gvardiol, Erlić i Ćaleta-Car koji su igrali u nedjelju, pa su imali drugačiji regeneracijski program, a Perišić je još osjećao posljedice ozljede, no prema informacijama iz HNS-a bit će spreman za nastup sa Škotima u subotu. Perišić je dobio jak udarac u lijevu nogu igrajući za PSV Eindhoven.

Osim njih, na treningu nisu bili Mateo Kovačić, koji je odsutan iz privatnih razloga, izbornik je kazao da će u komunikaciji s njim vidjeti kad će se moći priključiti, dok je Josip Šutalo išao na magnetsku rezonancu.

image
RONALD GORSIC Cropix

Šutalo je ozlijedio zadnju ložu igrajući za Ajax protiv Groningena (pobjeda 3:1). Stradao je još u prvom poluvremenu u nedjelju, ali nije zamijenjen, to se dogodilo tek u 84. minuti kad više nije mogao nastaviti. U međuvremenu mu se dogodila pogreška kod gola suparnika, kao posljedica problema s mišićem. Prve vijesti govorile su kako su male šanse da bi bio na raspolaganju za ovu akciju nacionalne vrste. Čeka se konačna odluka nakon nalaza. Obično takve ozljede traže stanku, najmanje desetak dana. Dalić je spomenuo Dominika Prpića i Luku Vuškovića kao kandidate iz mlade reprezentacije koje bi mogao pozvati, jednoga od njih, ako Šutalo otpadne. Prpić se nalazi i na pretpozivu.

Trenirali su vratari Livaković, Kotarski i Ivušić, te igrači Jakić, Pjaca, koji je djelovao da nema problema, Sosa, Marco Pašalić, Modrić, Mario Pašalić, Moro, Ivanušec, Petar i Luka Sučić, Baturina, Kramarić, Matanović, Budimir, Petković i Oršić. Još ranije otpao je Pongračić, također zbog ozljede. On nije niti stigao u Zagreb. Kao, jasno, ni Juranović, Stanišić i Majer.

image
MARKO TODOROV Cropix

Na trening je stigao i Dejan Lovren sa sinom Josipom, kako je kazao da vidi bivše suigrače, pogotovo Luku Modrića, zadržao se u razgovoru s predsjednikom HNS-a Marijanom Kustićem. O Lovrenu mlađem mediji su pisali prije tri godine kad su mu Cristiano Ronaldo, Lionel Messi i Luka Modrić čestitali šesti rođendan. Pojedini novinari pitali su mališana bi li volio da tata i dalje igra za reprezentaciju, na što je potvrdno klimnuo glavom, kazavši kako bi volio da igraju i tata i Ivan Rakitić.

Linker
07. listopad 2024 19:14