TOM DUBRAVEC Cropix
PRAZNIK NOGOMETA

Vatreni će imati sjajnu podršku na završnom turniru Lige nacija: Trećina stadiona bit će u ‘kockicama‘?

Vatreni u srijedu igraju na De Kuipu u Rotterdamu utakmicu s domaćinom Nizozemskom za proboj u finale
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 08. lipanj 2023. 15:43

HNS je dobio potvrdu iz UEFA-e da je oko 14 tisuća navijača kupilo ulaznicu za polufinale Lige nacija izjasnivši se kako prati Hrvatsku. Od toga oko 13 tisuća putem interneta, a ostale karte dobio je Savez za igrače, sponzore i nogometnu obitelj.

Vatreni u srijedu igraju na De Kuipu u Rotterdamu utakmicu s domaćinom Nizozemskom za proboj u finale koji je na rasporedu u nedjelju 18. lipnja. Kako stadion ima kapacitet 47.500 mjesta Hrvata će biti nešto manje od trećine, ako je to konačna brojka.

Moguće je da su se pojedini naši izborili za karte i ne legitimirajući se kao hrvatski navijač pa bi u tom slučaju ukupna cifra bila i veća. Golemo je zanimanjem, to dovoljno govori da su i velika očekivanja. Hrvati žele prvi trofej. Te činjenice dodatna su odgovornost i za momčad, zato su događaji s početka tjedna s Markom Livajom još teže prihvatljivi. Takvu podršku kao što će biti u Rotterdamu Hrvatska nije imala ni u Rusiji, niti u Kataru, pa ni u Francuskoj 1998. godine kad je osvajala medalje na svjetskim prvenstvima. Iznimka je Kalinjingrad na startu Mundijala 2018. godine i tamošnji ogled s Nigerijom.

U Ligi nacija je najbolja navijanje za Vatrene bilo u Beču na ogledu s Austrijom kad se na tribinama okupilo oko 25 tisuča fanova Hrvatske.

Ako se pitate koliko karata dobije svaki nogometaš, to ide po stažu u nacionalnoj vrsti. Nisu isti Luka Modrić i Petar Musa.

Organizator je upriličio i fan-zonu u krugu stadionu, jednu za pristaša Oranja, drugu za naše. Nema organiziranih čarter letova, svi dolaze u vlastitim aranžmanima, stizat će od nedjelje do srijede, kako tko. Je li moguć kakav izgred nakon zbivanja s Livajom? Nadamo se nije.

Najavljen je dolazak na polufinale veleposlanica Republike Hrvatske u Nizozemskoij Andrea Gustović Ercegovac i surandnika. Iz hrvatskog državnog vrha nitko se nije najavio za polufinale, no dobije li Hrvatska i izbori finale onda je sve može promijeniti.

Bit će to spektakl, praznik nogometa i veliki ulog. Vatrenima treba podrška, žele je i očekuju.

Linker
27. travanj 2024 22:09