Joško Gvardiol
 SRDJAN VRANCIC/CROPIX
BRZO ODRASTANJE

Ako ga Dinamo proda, to bi bio veliki autogol! Mamićev novi prvotimac sinoć je od fakina postao mangup

Ponude stižu, ali za Dinamo bi svakako bilo uputno da ga zadrži, barem još godinu i pol dana
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 27. kolovoz 2020. 15:27

Sad kad je Dinamo prebrodio sve nevere u ta tri sata drame u Cluju, možemo reći - svako zlo za neko dobro. Da Theophile nije napravio to što je napravio i da ga sudac (po mnogima prestrogo) nije isključio, ne bi se 'rodio' Joško Gvardiol. Ušao je u igru, odigrao sve što je trebao, pokrio što pokriti moralo.

A onda je uzeo loptu u sedmoj seriji 'penala'. On, 18-godišnjak u nogama drži sudbinu Dinamove eurosezone! Nećemo reći golobradi dečko, jer to nije, brada je gusta kao da mu je 30. Tako je i izveo jedanaesterac, rutinski. Snažno u donji lijevi vratarev kut, uz stativu, neobranjivo.

Za to treba imati hrabrosti, hladnokrvnosti. On nije ni trepnuo. Večer u kojoj je 'fakin', jedan od najjačih uzdanica te juniorske momčadi, postao mangup. Udarac koji mu je karijeru podigao na još viši 'level'. Bit će sad i veća očekivanja, bit će i oscilacija i grešaka, naravno, jer ipak mu je tek 18, ali kad dečko tako zabije i tako odigra u europskom debiju, to je samo dokaz kakva je karijera pred njim!

Traži ga više velikih klubova

Nije tajna da Gvardiola već dugi prate najbolji klubovi, da su ga zvali i nudili već i prije no što je zaigrao za prvu momčad.

'Napad' na Gvardiola sigurno će tek krenuti, a za Dinamo bi svakako bilo uputno da ga zadrži, barem godinu ili godinu i pol dana. Prodati ga odmah bio bi - autogol, pogotovo što se ni samom Jošku zasad ne žuri iz Maksimira.

Linker
19. travanj 2024 17:38