DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
PIŠE DAVORIN OLIVARI

Ako on ode, to je veliki hendikep za Dinamo! A Ciprani nakon ovog mogu uključiti i grijanje na ‘plus 40‘

I Bruno Petković je podsjetio na svoja najbolja vremena, izgleda da se diže u formi...
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 21. srpanj 2021. 07:42

Dinamo se približio 3. pretkolu Lige prvaka, u Nikoziju putuje s dva velika pogotka 'fore'. Da se malo našalimo, sad Ciprani mogu uključiti još i grijanje na onih 'plus 40'. Ne vjerujemo da će im pomoći. Naravno, ne treba raditi ražanj dok je zec još u šumi, ali na temelju onoga što smo jučer vijdeli u Maksimiru, Krznarova momčad je bitno kvalitenija od one Henninga Berga, te slijedom logike Modri će i dalje tražiti put u skupinu Lige prvaka.

Naravno, nogomet je nepredvidljiva igra, nikad se s sigurnošću ništa ne može tvrditi, uvijek postoji mogućnost upadanja u zamku, ali Modri su ipak nakupili dosta iskustva u europskim natjecanjima da bi samo tako ispustili ovu prednost koju su uhvatili.

Junaci Dinamove pobjede su bili Lovro Majer i Kristijan Jakić, dva momka iz vezne linije. Svaki je autorizirao po jedan pogodak i po jednu asistenciju. Još jednom je ovaj dvojac pokazao kakvim velikim talentom raspolaže, ti dečki trebali bi biti veliki aduti ove Dinamove europske sezone. Jasno, ako Majer je ostvari transfer o kome se dosta priča i piše. Ukoliko se to dogodi, biti će to ipak podosta veliki hendikep za Modre, Lovro je sve bolji i bolji, mozak je momčadi, njegovi potezi donose prevagu.

Zbog takvih igrača se dolazi na utakmice, zbog njih se uživa u nogometu. S druge strane, Jakić je pravi buldožer, momak koji svojom energijom donosi zamah kompletnoj momčadi, defenzivne zadatke odrađuje izvrsno, a jučer je bio i ofenzivno sjajan. Kristijan je također veliko blago današnjeg Dinama.

Inače, Modri su na startu utakmice previše respektirali Omoniju. Možda ih je malo poljujao onaj poraz od Slaven Belupa, pa su da tako kažemo, puhali na hladno. Međutim, tamo negdje nakon pola sata otpustili su kočnice, počeli su konačno igrati onako kako znaju i počelo se nazirati da će Omonija pasti, prije ili kasnije. Dogodilo se to u drugom poluvremenu, Dinamova bolja igra i dominacija stigle su na naplatu.

Treba svakako spomenuti još jednog igrača Modrih. Bruno Petković je podsjetio na svoja najbolja vremena, izgleda da se diže u formi. Opet je bio opasan, opet je nudio sliku čovjeka koji razgrče obrane. Nije zabio, ali kad ovako igra, onda možete očekivati da će ubrzo i bušiti mreže. Naravno, kako to obično u životu biva, ne može sve biti idealno. U utorak su se ozlijedila dvojica jako bitnih igrača Modrih, kapetan Arijan Ademi i Luka Ivanušec.

Nije to s strane izgledalo dobro, pogotovo kad se radi o Ademiju. Definitivno ne bi bilo dobro da Modri ostanu bez kapetana reprezentativca na dulji rok, bio bi to jako veklikio hendikep. Nadajmo se da će sve biti u redu nakon pretraga. Ivanušecova ozljeda ipak, kako smo saznali, nije tako ozbiljna.

Linker
26. travanj 2024 11:33