JAVIER SORIANO Afp
OGLASILI SE TRENERI

Ancelotti: ‘Ne znam zašto sam dobio karton, mogli smo i pobijediti‘, Guardiola: ‘Za nas je finale u srijedu‘

Real Madrid i Manchester City će u uzvratu odlučiti tko ide u finale Lige prvaka
Piše: SNObjavljeno: 10. svibanj 2023. 00:01

Real Madrid je u polufinalu Lige prvaka ugostio Manchester City. Susret je završio remijem 1:1. Domaćin je poveo golom Viniciusa u 36. minuti, a City izjednačio preko De Bruynea. Nakon utakmice, svoje su viđenje ponudili i treneri obje ekipe.

- Dobar je osjećaj. Borili smo se, dobro smo isplanirali utakmicu i imamo dobar osjećaj. Rezultat nas nije nagradio, ali neriješeno je i bit će izjednačeno do zanje minute - rekao je nakon susreta za Movistar Carlo Ancelotti pa dodao:

- City je bio dominantan prvih pola sata, ali nismo bili zabrinuti. Dobro smo stajali u obrani i čekali trenutak za efikasnu tranziciju. U drugom dijelu smo uspijevali graditi napade od zadnje linije. Mogli smo i do pobjede...

Uoči De Bruyneovog gola lopta je izašla van granica igrališta, a Realova klupa i igrači su poludjeli zbog ovog previda suca. O tome više pročitajte OVDJE. Proteste su predvodili Luka Modrić i Carlo Ancelotti koji je dobio i žuti karton.

- Ne znam zašto sam dobio karton. Rekao sam sucu: ‘Nisam bio na terenu, zašto si mi dao karton?‘ Mislim da ga je trebao dati nekome od igrača, a ne treneru.

Za kraj se osvrnuo na uzvrat.

- Manchester City ima dobar osjećaj uoči uzvrata, ali imamo ga i mi. Igramo u gostima i nećemo imati takvu podršku navijača, ali imat ćemo ih u našim srcima - zaključio je Ancelotti.

Svoje viđenje je ponudio i Pep Guardiola.

- Igrali smo protiv europskog prvaka i odigrali dobru utakmicu. Nije lako protiv njih, ali bila je to izjednačena utakmica. Kad smo bili bolji, oni su zabili. Kad su oni bili bolji, mi smo zabili. Bila je tijesna utakmica, sve će se odlučiti u uzvratu - rekao je Španjolac pa dodao:

- Počeli smo odlično u drugom dijelu, ali kada su pohvatali konce nismo ih mogli vratiti. Igraju sa jako puno dodavanja i jako su dobri, ali onda smo zabili fantastičan gol preko De Bruynea i imali sjajnih trenutaka. Na kraju su i oni imali nekoliko dobrih šansi.

Guardiola je istaknuo i neke svoje igrače.

- De Bruyne zna koliko je važan za nas. Odigrao je nevjerojatno iz više razloga i jako sam sretan zbog njega. U ovakvom natjecanju, u polufinalu i finalu, trebate najbolje igrače. Ederson i Kyle Walker su bili izvanredni. Generalno, svi su bili jako dobri. Za nas je finale iduće srijede pred našim navijačima.

Linker
30. travanj 2024 11:49