Ivan Perišić i Marcelo Brozović ipak nisu uspjeli okrenuti rezultat i proći dalje

 PAUL ELLIS Afp
SVE JE POKRENUO MANDŽUKIĆ

Brozović, Perišić i Sučić su ispali iz Lige prvaka, ali još sedam Hrvata sanja trofej i nastavak velikog niza

Još je sedam hrvatskih nogometaša u borbi za naslov prvaka u najelitnijem nogometnom natjecanju
Piše: Predrag Žukina/Jutarnji listObjavljeno: 08. ožujak 2022. 23:40

Osvoji li netko od Hrvata naslov europskog prvaka desetu sezonu u nizu, to neće biti Marcelo Brozović i Ivan Perišić. Neće to biti niti Luka Sučić. Inter nije uspio napraviti čudo na Anfieldu kod Liverpoola i nije dostigao prednost engleske momčadi iz prve utakmice (0:2). Inter je, doduše, pobijedio 1:0, ali nije bilo dovoljno.

POBJEDU INTERA I GOL LAUTARA POGLEDAJTE OVDJE.

Igrači Red Bull Salzburga su, pak, morali priznati Bayernu da je u dvije utakmice bio puno bolji. Poslije 1:1, u uzvratu je njemački bundesligaš sa 7:1 ponizio austrijskog. To znači da će Josip Stanišić i Gabriel Vidović i dalje sanjati - isto kao i Luka Modrić (Real), Mateo Kovačić (Chelsea), Šime Vrsaljko (Atletico) te Ivo Grbić i Domagoj Bradarić (Lille), koji svoje uzvratne utakmice tek trebaju igrati. Oba naša igrača ostala su na klupi Bayerna.

Da, nakon prva dva riješena para u osmini finala, sedam je naših igrača u prilici nastaviti tamo gdje je lani s Chelseajem stao Kovačić. On je - kao u kvizu - "nastavio niz" koji je 2013. započeo Mario Mandžukić, a nastavili su Luka Modrić (2014.) i Ivan Rakitić (2015.). Niz je dalje išao ovako: Modrić i Kovačić (2016., 2017. i 2018.), Dejan Lovren (2019.), Ivan Perišić (2020.) te lani Kovačić.

Utakmica u Liverpoolu bila je u prvom poluvremenu vrlo blijeda, kao da ulog nije nešto posebno; Redsi su bez problema držali posjed, bili su i nešto opasniji od Intera u kojem su i Brozović, ali i Perišić (suprotno najavama) bili u prvoj postavi. No, i njih su se dvojica uklopila u sivilo milanske momčadi. Brozović je iz igre izašao u 75., zamijenio ga je Gagliardini. Perišić je sve do samog kraja nešto pokušavao, no na kraju je srdačno čestitao Kloppu na prolazu.

POBJEDU BAYERNA I GOLOVE S TE UTAKMICE POGLEDAJTE OVDJE.

Ako je Liverpool uspješno ugušio želju suparnika, koju je potaknuo tek gol Lautara u 62., još je to uspješnije odradio Bayern protiv Red Bulla koji uopće nije imao krila. Imao ih je zato Robert Lewandowski koji je u razmaku od samo 11. minuta, od 12. do 23. postigao tri gola - najbrži hat trick ikad u Ligi prvaka. Prva je dva zabio s linije 11 metara, trećeg nakon greške gostujuće obrane. Do kraja prvog dijela zabio je i Gnabry. Luka Sučić ušao je u igru u 46. umjesto Seiwalda, no nije on ništa mogao promijeniti. Müller je zabio u 56., utješni je gol bio djelo Kjaergaarda u 70. da bi do kraja zabio opet Müller i nakon njega još Sane za totalno poniženje RB-a...

Linker
06. svibanj 2024 00:01