MARCO BERTORELLO Afp
PLJUŠTE REAKCIJE

Capello žestoko opalio po Pioliju, Talijani složni: ‘Inzaghi je još jednom potvrdio svoju specijalnost‘

Da je Inter napravio odlučujući korak prema finalu u Istanbulu smatra i legendarni trener
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 11. svibanj 2023. 08:29

Milano gdje si bio?, glasi pitanje u naslovu Gazzette Dello Sport nakon prve polufinalne utakmice Lige prvaka između Milana i Intera. "Prva slika naslikana u Milanu je ona Nerazzurra, ali za njezino potpuno obojenje trebat će još kanti boje. Dva gola u tri minute vjeran je odraz prvog poluvremena i apsolutne dominacije Intera u svim aspektima: nadmoći, intenzitetu i tehnici, bili su to udarci u trbuh koji su Milanu oduzimali dah čitavo prvo poluvrijeme", piše u tekstu.

U Corriere dello Sport ističu u naslovu "Pravi Simone" dodajući kako se Inzaghi potvrđuje kao majstor kupova. Štoviše, uspoređuju ga s legendarnim Arrigo Sacchijem.

"Sacchi je također imao istu izvanrednu sposobnost da bolje od mnogih drugih pripremi odlučujuće utakmice: nije slučajnost da je više uspjeha ostvario u kupovima nego u ligi. Sličnosti između Arrigija i Inzaghija vjerojatno završavaju ovdje, međutim Simone ima kvalitetu koju posjeduju samo najbolji".

image
MARCO BERTORELLO Afp

Tuttosport pak piše kako je Inter je jednom nogom već u Istanbulu.

"Povratak Piolija za tjedan dana stvarno je kompliciran: trener Rossonera sada treba čudo. Inzaghi, s druge strane, potvrđuje svoje Kup vještine: nokaut turniri su njegova specijalnost", ističe se u osvrtu na utakmicu.

Da je Inter napravio odlučujući korak prema finalu u Istanbulu smatra i Fabio Capello koji je žestoko opalio po Stefanu Pioliju.

"Ovo nije prvi derbi koji je Milan odigrao na ovakav način. Vezni red se nije filtrirao, Interovi veznjaci uvijek su bili slobodni i stvarali duplo više problema", kazao je trofejni trener Milana.

Linker
18. svibanj 2024 11:41