Foto: Boris Kovacev / CROPIX
USUSRET PLAY-OFFU LIGE PRVAKA

DINAMOV AS DOBRO POZNAJE SLJEDEĆEG SUPARNIKA I UPOZORAVA 'Bez razmišljanja, bit će naš najjači protivnik dosad u Europi'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 19. kolovoz 2018. 17:15

Izet Hajrović praktički se podrazumijeva u prvih 11, bilo bi veliko iznenađenje da ga ne vidimo u Bernu u startnoj postavi. Protiv Osijeka je odigrao na lijevoj strani, desna mu je ipak draža, no u Švicarskoj će se vjerojatno vratiti na svoje pravo mjesto. Dakle, u Švicarsku nakon pobjede u derbiju dosadašnjeg dijela HNL-a?

- Osijek je bio dobra priprema, siguran sam i dovoljno dobra priprema za Young Boyse. Osječani su dobar protivnik, a mi smo odigrali dobru utakmicu, bili smo koncentrirani od prve do zadnje minute, uzeli smo tri boda. Imamo četiri dana do utakmice, odmorit ćemo se i dobro pripremiti, odlazimo tamo nastaviti ovaj pobjednički niz - rekao je Hajrović, koji, naravno, dobro poznaje idućeg protivnika. Ipak je on Švicarac, igrao je u toj ligi, momčad iz Berna za njega nije nepoznanica.

Imamo širok kadar

- Igrao sam pet puta protiv njih dok sam bio u Grasshopperu i znam što nas čeka na njihovu terenu. Jaka su momčad, dvije-tri godine su na okupu, nije došlo puno novih igrača, nije ih puno otišlo, čeka nas vrlo težak suparnik. Sigurno, bez razmišljanja, naš najjači protivnik dosad u Europi.

Kad bi uspoređivao hrvatsku i švicarsku ligu...

- Lige su slične kvalitete, možda je razlika u atmosferi na stadionima i infrastrukturi, ali nogometno, to je slična razina i tehnički i taktički.

Kako se postaviti u Bernu? Napasti domaćina ili čekati priliku iz kontri i inzistirati na čvrstoj obrani i disciplini?

- To ja ne mogu reći, trener će sve pripremiti i objasniti kako najbolje doći do rezultata. A mi ćemo pokušati to na terenu provesti u djelo.

Dinamo je ostao jedini hrvatski klub u Europi. Hoće li mu to biti otegotna okolnost u HNL-u? Suparnici će ipak imati više odmora.

- Ma, neće biti problem, možda će biti lagano opterećenje igrati toliko utakmica, ali ne i preveliko jer imamo širok kadar, igrače koji su spremni i daju sve za momčad. Bolje tako nego lani, kad nas nije bilo dosta, a srećom, nema ni puno ozljeda.

Linker
28. travanj 2024 00:32