CROPIX
SVI SU UVJERENI U PROLAZ

DINAMOVCI NAKON FERENCVAROŠA RAZOČARANI, ALI NE I TUŽNI 'Imali smo dosta prilika, možda i jedanaesterac, rekao je i njihov igrač da je udario Perića'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 07. kolovoz 2019. 10:03

Najteže je valjda nakon utakmice bilo Daniju Olmu i Mariju Gavranoviću. Morali su na doping-kontrolu, trajalo je to dugo, tekućina nije htjela iz organizma, pa je morala u organizam. Još sat vremena iza dvoboja bili su u svlačionici, odigrali su još jednu utakmicu.

A kad već spominjemo još jednu utakmicu, iako su Dinamovi nogometaši ipak bili potreseni što nisu već sinoć pobijedili pa nekima i nije bilo do izjava i mikrofona, ipak i dalje prevladava optimizam da u Budimpešti mogu pobijediti. Dosta su puta dosad u gostima Modri zasjali i na kraju slavili. Ništa, naravno, nije izgubljeno, premda bi sve bilo lakše da su još jedna ili dvije lopte završile iza mađarskog vratara. Koji je sjajno branio.

„Obranio je dosta prilika, pet-šest udarac iz vana. Propustili smo prilike, ali se nadamo da ćemo tamo zabiti. Idemo po pobjedu u svakoj utakmici, imali smo više prilika nego oni. Imali su posjed lopte, možda smo im to previše pustili. Ne, nismo se smišljeno povukli, tako je išla utakmica”, pričao je Dominik Livaković, koji je prije gola odlično skinuo udarac Nguena.

„Bio je jak šut, obranio sam, nažalost njemu na glavu.”

Kako se sad čine Mađari?

„Borbeni su. Jesu li jači od nekih prijašnjih protivnika, ne znam. Ali, idemo po pobjedu. Kažem imali smo dosta pirlika, možda i jedanaesterac na Periću, rekao je i njihov igrač da ga je udario po nozi.”

Možda Dinamu više odgovara da je lovac a ne lovina?

„Pa, možda. Da imamo 1:0 možda bismo se i nesvjesno tamo povukli, ovako moramo napasti, igrati našu igru.”

Mislav Oršić sjajno je petom dodao Olmu kod Dinamova pogotka, opet odigrao značajnu ulogu.

„Imamo 1:1 i još uvijek smo u igri za prolaz. Šteta što nismo uspjeli pobijediti, zabili su nam gol gotovo ni iz čega. Nisu mi djelovalo toliko opasni, ali što je, tu je. Nadajmo se da ćemo proći dalje.”

Što se dogodilo u tih 15-20 minuta u drugom dijelu?

„Teško je nešto pametno reći, ali imamo još šansu, ako zabijemo gol, onda su šanse već. Šansa nakon Majerova centaršuta? Da, malo me iznenadila lopta, golman je izišao pa stao, onda sam imao malo teži kut. Šteta, trebao sam zabiti.”

Mađari su, naravno, bili nasmijani, raspoloženi, rukovali se i tapšali jedni druge. Ovo je za njih očito sjajan rezultat.

„Sigurno da je dobar rezultat, gol u gostima nam pomaže za uzvrat. Nismo loše odigrali, u nekim trenucima bili smo i bolja momčad, Dinamo je imao dobre šanse, bila je to podjednaka momčad. Uzvrat? Vidjet ćemo, možda bude i promjena u momčadi. Ali, rezultatom smo zadovoljni, iako Dinamo je favorit i dalje, no, kao što vidite, lopta je okrugla, sve je moguće”, poručio je, pak, nesuđeni Dinamov lijevi bek Eldar Čivić koji je ušao s klupe.

Linker
03. svibanj 2024 20:03